GYED- bejelentett munkaviszony? Adózás magam után?
SziasztokKicsit hosszú és bonyolult leszek:)))
Úgy néz ki terhes vagyok, de soha de soha nem volt bejelentett munaviszonyom.Júli végére-aug elejére vagyok kiírva.
Na most mi szeretnénk a GYEDet majd igénybevenni.
Januártól bejelentenénk a családi vállakozásunkba 8 órára és magam után fizretném a járulékokat!(tudom, hogy 150 ezer bejelentettnél kb 50 lesz, felkészültem rá)
És így meglesz a 180 nap biztosított munkaviszonyom szülés előtt.UGYE???
Az nem baj, hogy a 2008 as évben nem volt egyátalán?Ekkor figyelembe veszik a szülés évét?azaz a januártól júliusig terjedő időszakot?
Ez alapján számolják majd a gyedem???
És ha közben táppénzre megyek?Akkor kb 3 hónap után mehetek nem?Hogy így is meglegyen a 180 nap folyxamatos biztosíás.
Jól tudom hogy ha nem volt bejelentettem ezelőtt akkor csak annyi időre mehetek táppénzre, amennyit dolgoztam?
(Ha 3 hónap munkaviszony van akkor 3 hónap táppénz.)<---így is beleszámolják a gyedbe?
Kérlek segítsetek kiigazodni!!!!
Köszönöm!!!
Számokat is szívesen veszek, könnyebb talán megérteni
Ezért tart ott az ország, ahol... Talán eddig sem ártott volna adóznod a fizetésedből. Eddig éltél mint Marci Hevesen, most meg tartanád a markod? Először talán berakni kellene, és nem csak néhány hónapig.
Egyébként, ha meg van a 180 nap akkor (sajnos) jár.
na jó én ezt nem így tudom
azért köszi
pont ezért tart itt az ország ahol...akik nem tudják mikor mennyit hova fizetnek
Szerintem kerdezzel meg egy nagyon jo konyvelot, akar tobbet is, es akkor biztosan tudni fogod! Sajnos nem tudok neked segiteni.
Minden jot neked!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!