Miért nem lehet sehol letölteni a 20T1011U nyomtatványt pdf formátumban a tb fizetés bejelentéséhez a NAV felé? A régit (T1011) se találom, meg ezt az újabbat se.
Nincs valakinek egy direkt link hozzá, ahonnan leszedhető a pdf? A NAV oldalán is csak a kitöltési útmutató van fent pdf-ben, a nyomtatványhoz már alkalmazást szeretne letölteni. De az alkalmazáshoz java keretprogram is kellene. Csak ezzel elb_sztam ma már 2 órát és mindenféle hibaüzenetek, rossz verzió, nem futtatható, stb után ott tartok hogy tökön szúrom magam. MIÉRT VAN EZ ENNYIRE TÚLBONYOLÍTVA? Miért nincs egy retkes link egyszerűen amire kattintok, letöltöm, kitöltöm, feladom postán és kész??? Miért nem lehetett a nyomtatványt is odarakni pdf-ben, aztán akinek van kedve telepítgetni mindenfélét az csinálja, nekem jó lesz a kinyomtatható verzió papíron.
Nem vagyok hülye a számítógéphez, de már kicsit úgy érzem magam mintha nekem kéne könyörögnöm hogy fizethessek.
A határidő még messze van de legkésőbb holnap szeretném ezt lezárni, mert agyfszt kapok tőle.
Nics jelentősége, hogy 2020 van a fejrészben. Minden ugyanaz, adóévente lecserélik rajta az évszámot.
Nyugodtan beküldheted ezen is a járulék megszüntetésének kérését. Megcsinálják, mivel itt nem számít az évszám úgy, mint egy éves adóbevallásnál. Ott nem mindegy, hogy melyiken küldöd be.
De ha küldesz privátban egy e-mail címet, kapsz tőlem egy 2022-est.
Nekem is kuldjenek at legyszives pdfben. szabovilmos@hotmail.com
Elore is koszonom
Köszönöm annak, aki elküldte nekem!
Én is felraktam a 2023-as évi, 23T1011U nyomtatványt, letölthető bárki számára itt: [link]
Ez is ugyanaz a link, ha a másik el van rejtve (értelem szerűen, csak a szóközöket kell kiszedni):
https: // pixeldrain . com / u / mWT3G3W8
Használjátok egészséggel!
(Az indokot illetően, ami miatt a NAV oldalán nincs fent, szerintem az, hogy nekik is gyorsabban megy az ügyintézés, ha digitálisan benyújtva kapják meg, mert így nem kell külön kézzel felvezetniük a papír alapút. Ezért van az, hogy alapvetően nem népszerűsítik a papír alapú opciót, mostmár rájöttem. Csakhogy digitálisan meg az embereknek a nehezebb, mert mindenféle programot, Java-t és ANYK-t is le kell tölteni, és nem mindenkinek van ehhez türelme, (nekem se volt) mire kisakkozza, hogy működik, ha egyáltalán elindul. Ezen a téren van még mit fejlődni. Ha csinálnak egy ésszerű, félreérthetetlen útmutatót, és nem a sötétben kellene tapogatózni, akkor magunkan is megkönnyítik a dolgukat, mert akkor az emberek hamarabb és szívesebben állnak át majd a digitális benyújtásra. Vagy egy web/böngésző alapú kitöltési megoldást kellene csinálni, hogy ne kelljen programokat letölteni.)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!