Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Az ügyfélkapus adószámlámon...

Az ügyfélkapus adószámlámon miért van adózói többletem a TB befizetés kapcsán?

Figyelt kérdés
Átutaltam az elmaradásaimat, de most néztem, hogy adózói többletként lett elkönyvelve. Ezt nem értem, mivel határozatot kaptam az összegekről, amiket be kellett fizetnem.. Vagy ez semmit nem jelent, hogy többletként van írva?
2020. okt. 11. 16:53
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:
Rendben, akkor várok, köszönöm a segítséget!
2020. okt. 12. 14:18
 22/26 anonim válasza:
valami turpisság van itt, én munkanélküli lettem márciusban, mikor jött a vírus, de nem kaphattam segélyt, mert előtte már igénybe vettem, így egész évben magam után fizettem a 124-es egészségbiztosítási alapot megillető bevételeket. Márciusig van követelés, októberig van kifizetés így 49 ezer többletem van, de miért? Terhes lettem oké, de így is kell fizetni? Lehet a vírus miatt van valami új határozat? vagy aki vírus alatt lett munkanélküli? vagy nem értem én sem ...
2020. okt. 20. 01:27
 23/26 A kérdező kommentje:
Nálam sem változott semmi..
2020. okt. 20. 11:53
 24/26 anonim ***** válasza:

Év közepe óta a 408-ason van az előírás, és oda is kell fizetni.

Ha az mínuszos akkor kérni kell az átvezetést.

2020. okt. 20. 19:58
 25/26 A kérdező kommentje:
Ha márciustól kellett neki fizetni akkor se kéne 49 ezer forintnyi többletnek lennie. De egyébként tényleg a 408-ra kell küldeni a júliustól kezdődő tartozásaidat.
2020. okt. 20. 20:03
 26/26 anonim ***** válasza:
Erre csak azt reagálnám, hogy a NAV elkezdi átkönyvelni a 124-esen lévő "többleteket" akkor is a 408-asra, ha az adózó nem kért vele kapcsolatban átvezetést.
2020. okt. 21. 17:44
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!