Az ügyfélkapus adószámlámon miért van adózói többletem a TB befizetés kapcsán?
A kötelezettségek oldalon mi van könyvelve?
Bal oldali rész...
Nincs ott visszatörölve valami (mínuszos tételek)?
Már többször leírtuk, hogy a járulék előírását a NEAK feladata közé terelte át az állam. Folyamatos adategyeztetés/adatszolgáltatás folyik a két szerv között. Ha a NAV valamikor kötelezettségek előíró határozatot hozott (amikor még ő kezelte ezt a járulékot előírásilag), és közben a NEAK valamiért töröltette azokat, akkor előfordulhat ilyesmi. Nem tudjuk, de jó lenne hozzá látni a teljes folyószámládat.
Így csak tippelgetni tudunk...
A kötelezettség rublika teljesen üres, így ennyi van alatta: "Összesen : 0" Nincs semmi plusz, minusz.
Egyébként nekem ezt nem mondta senki, nem is beszéltem erről senkivel én csak ma néztem rá erre és ezt láttam. Próbáltam rákeresni, de nem találtam infót, hogy ez miért lehet. De köszi, hogy leírtad!
Ilyenkor mit kell csinálni?
"Átutaltam az elmaradásaimat, de most néztem, hogy adózói többletként lett elkönyvelve. Ezt nem értem, mivel határozatot kaptam az összegekről, amiket be kellett fizetnem.. Vagy ez semmit nem jelent, hogy többletként van írva?"
Nem értesz valamit véletlenül félre?
Kaptál HATÁROZATOT a fizetési kötelezettségről. Abban benne van, hogy milyen esedékességen mekkora összeget kell fizetni. A különböző esedékességű összegek az esedékesség napján fognak kötelezettségként (könyvelve) megjelenni a folyószámlán. Addig nem. Ha előbb fizeted be őket, mint az esedékesség napja, akkor az túlfizetésként jelentik meg. Amint az esedékesség napján felkönyvelődik a kötelezettség, a befizetett összegek beszámításával a túlfizetés elkezd csökkeni, vagy akár meg is szűnik.
Nem valami ilyesmiről van szó az esetedben? Azért írtam, hogy jó lenne látni az adófolyószámlád teljeskörűen, mert így csak tippelgetünk.
Mivel azt írtad, a "bal" kötelezettség oldalon nincs könyvelve semmi. Sem mínuszban, sem plusszban. Ez számomra annyit jelent, hogy nincs esedékes tartozás (már/még) és korábban fizettél be, mint ahogy esedékessé válnának a kötelezettségek (még nincsenek felkönyvelve, mert még nem jött el a befizetési határidejűk -> esedékességük).
4 hónapnyi elmaradásról van szó, szóval eléggé esedékes:D szerintem semmi nem indokolja, hogy többletként könyvelték el. Csak nem értem miért nincs összhangban a határozat, amit ők maguk küldtek ki csekkekkel, időpontokkal, összegekkel együtt az adószámlámmal.
Mindegy megszoktam már, hogy a Nav-os ügyintézések sosem mennek elsőre..
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!