Lehet ebből bajom?
Árulok Xbox utalványt és nem adok számlát és nem is adózom.
Havi max 100-150.000 lenne.
Ha elkapnak akkor mi történhet?

Én már nem egy ilyen ellenőrzési jegyzőkönyvet láttam. Hát mit mondjak? A százezrestől a százmillióig bármilyen összeg összejöhet. Attól függ, hogy milyen megállapítást tesznek az ellenőrök.
Ha még nem kezdted el, akkor fejezd is be gyorsan... :)
És mennyi az esélye,h felnyomnak?
Ha mindent jól csinálok,akkor semmi baj nem lesz,vagyis nem nyomnak fel.
Próba vásárlás..
Ugyan!
Mennyi ennek is az esélye...
+Egy csomó ember csinálja kb ugyanezt és semmi szóval,én kockázatok.

Én mindig azt hittem, hogy az ostobaságnak is van határa, de láthatóan nincs. :)
Ne vedd magadra, csak már előre sajnállak. Itt mondják, hogy ne tedd, de Te már csak azért is...

Próba vásárlás..
Ugyan!
Mennyi ennek is az esélye...
Te valami kib___tt idióta vagy. Sokkal több rá az esély, mit arra, hogy évekig tudod csinálni. De tudod mit? Ennyi ésszel meg is érdemled.

"Olyanokat is megbüntettek, akik a saját holmijaikat árulták a teszveszen, használt vackokat."
Ezt azért cáfolnám. :)
Valószínűleg nem vallották be és nem fizették be utána az adót. Ugyanis a saját használt vackok értékesítése esetén évi 600 ezer forint BEVÉTEL után vizsgálni kell, hogy keletkezik-e belőle adóköteles jövedelem. Ha nincs meg az eladott vacak beszerzéséről a számlád, akkor is van rá szabály, hogy ezt hogyan kell megállapítani a bevételből.
Sokáig futott a híradóban egy ilyen történet, csak féligazságok kerültek elő, aztán kiderült, hogy a nő már milla fölötti bevételre tett szert, és már fizetnie kellett volna utána SZJA-t, de Ő ezt nem tudta (vagy nem akarta tudni), és eladta magát a médiában, mint a NAV által űzött vad. :D

További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!