KATA-s nak lenni jobb vagy rendes alkalmazottnak?(többi lent)
Figyelt kérdés
Ha én egy cégnél vagyok egész évben alkalmazott akkor jobb így lenni mint KATA-s nak? TB és nyugdíj félre rakás esetén melyik a jobb?2020. szept. 23. 12:27
1/3 anonim válasza:
Úgy érted, dolgozott egy cégnál, és azt kérdezed, hogy jobb, ha alkalmazott vagy, vagy ha vállalkozóként bedolgozol? Utóbbit most baromira megadóztatják, úgy tudom.
2/3 A kérdező kommentje:
igen jól érted a kérdésem melyik a jobb, az adózás szempontjából a későiekben? (nyugdíj,tb,egyéb)
2020. szept. 23. 13:06
3/3 anonim válasza:
Ha egy cegnek szamlazol akkor evi 3 millio felett kell kulonadot fizetni.
Ha evi 6 millioba kerulsz a cegnek akkor alkalmazottkent kapsz havi netto 250-et.
Ha ugyanezt a 6 milliot kataskent kapod akkor kb 4 milliod marad nettoba evente, de magadnak kell nyugdijra eltenni. Tb fizetes az apropenz.
Alig kapsz tobbet mint alkalmazottkent, cserebe se szabi se tappenz. Ugyhogy szerintem inkabb az alkalmazottal jarnal jobban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!