Jelzálogjog érvényesítése történik peres úton. Anno az ingatlan ára fedezte felfett összeg.. ma nem. A fedezetül ingatlanát adó tulajdonostól a fennmaradó összeg behajtható?
"A fedezetül ingatlanát adó tulajdonostól a fennmaradó összeg behajtható?"
Ahogy előttem már írták: Ha az adós Jóska, de az ingatlanát fedezetül a Rózsika adta, akkor az ingatlan értékesítése után még fennmaradó tartozás kizárólag a Jóskától követelhető, Rózsikától nem. Rózsika csak az ingatlannal fedezte a tartozást, más vagyontárgyával nem.
Itt azonban az ingatlant fedezetül adó cegtulajdonos.. és az ingatlan tulajdonosa egy es ugyanaz személy.
Ha bíróságig megy az ügy ott a közös megeggyezes él mint lehetőség?
Valamint az ingatlant gondolom felbecsülik.. es árverésre milyen áron teszik ki? 50%? 70? Honnan indul a licit.
"Itt azonban az ingatlant fedezetül adó cegtulajdonos.. és az ingatlan tulajdonosa egy es ugyanaz személy."
Ezt nem teljesen értem. Ez triviális: csak a saját tulajdonodat adhatod fedezetül jelzálogként, tehát nem meglepő, hogy a jelzálogkötelezett és a tulajdonos ugyanaz a személy. Ebből még mindig nem derül ki, ki az adós, tehát aki a hitelt felvette.
Például ha az ingatlan tulajdonosa a cég tulajdonosa (tehát egy magánszemély), de a hitelt mondjuk a cég vette fel (mint jogi személy), akkor még mindig 2 különböző személyről beszélünk.
A hitelt KFT vette fel aminek egyik ügyvezetője voltam. A KFT adta fedezetül az Én ingatlanom.
A KFT-t felszámolták. Igy Engem mint ingatlan tulajdonost kerestek meg hogy bizony ez az ingatlan egy KFT költségeinek fedezetéül szolgált.
Lakásvásárlás előtt vagyok es bankszamlamon van ugyebár igy pénz. Azt féltem ha bíróságra kerülne a dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!