Kinek érdemes adni az adó 1%-át? Melyik szervezetnek?
Iskola, vöröskereszt, menhely stb...
Az egyháznak nem adom, inkább hagyom az államkasszában.
Hát, egyrészt olyannak, akik céljait TE fontosnak tartod. Mi nem tudhatjuk, hogy téged mi érdekel. Másrészt arra mindenképp figyelni kell, hogy nem kamu legyen. Ez minden adakozásra igaz, nem csak az 1%-ra.
Nekem nincs szja 1%, mert KATA adózó vagyok, de néha szoktam én is adakozni. Én az ismeretségi körömből választok, tehát olyan helyre menjen, amit tényleg ismerek és nyomon tudok követni. Ez évente egy alkalom szokott lenni, volt már tudományos egyesület (szakmámon belüli terület, én is a tagja vagyok), volt egyszer egy család, akinek gyűjtöttek (leégett a házuk itt, az utcánkban), színház (londoni, ahova sokat járok ki, és a kedvenc színészem is épp ott játszott), unokahúgom óvodájának... ilyesmi.
A NAV honlapján tudod ellenőrizni, mely szervezetek jogosultak az 1 % igénylésére.
Ahogy fentebb írták, azoknak érdemes adni, akiknek a céljait segíteni szeretnéd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!