Hogyan érdemes felkészíteni a testet és a szervezetet a terhességre?
Figyelt kérdés
Mire érdemes nagyon odafigyelni? Ti hogy csináltátok? Tennétek-e valamit másképp?2020. júl. 29. 19:27
1/7 anonim válasza:
Én letettem a cigit. Sportolás. Sok gyümölcs/zöldség. Étkezésre odafigyelni. 2-3 liter folyadék naponta. Terhesvitamin szedése. Én még csökkentettem az alkohol fogyasztást is.
2/7 anonim válasza:
Rendszeres sport, egészséges étkezés, cigi, alkohol, stressz mentes életmód, megfelelő multivitamin készítmény szedése.
3/7 anonim válasza:
Én is előtte állok, én a testi felkészülés mellett lelkileg is próbálom rendezni magamban. Pl végiggondolom a saját gyermekkoromat, sokat beszélgetek anyukámmal, mamámmal és anyósommal (nagyon jó kapcsolatunk van halistennek), és nagyon sokat olvasok, videókat nézek, hogy milyen a szülés, a gyermekágy, egyáltalán az élet a gyerekkel. Sokkal jobb még most szembesülni minden információval:)
4/7 anonim válasza:
Hat en buktam az egészet. Sportoló vagyok, terhesen is sportoltam. 9 kg-t híztam. Mégis annyira pici lett a pocakom és a nagy a baba, hogy egyszerűen nem fért el. A 30. hét után már nem tudtam kb semmit csinálni csak sétálni. Az utolsó hónapban döglött teknős pozícióban és kényszertartásában tudtam csak átvészelni a napokat. Nagyon leepultek az izmaim. Mai napig nyogom a következményeket. Nem tudom mit tehettem volna másképp annyira jó kondiban voltam az utolsó időkig 😞 de nagyjából ezt tudom javasolni. Sportolj, akkor is ha az egy óra séta naponta. Nagyon sokat jelent.
5/7 anonim válasza:
Előtte is sportoltam, alatta is sportolok. Nem hagyom, hogy ijesztgessenek az emberek, amint valaki elkezdi mesélni, hogy neki milyen átkozottul sz*r volt az 1. trimeszter, a szülés, a szoptatás vagy bármi, azonnal leállítom, van elég stressz az életemben, nincs szükség arra, hogy pluszban olyan dolgokon izguljak, amire egyrészt nincs ráhatásom, másrészt egyáltalán nem biztos, hogy velem is úgy lesz. Őszintén szólva nem sok mindenen változtattam, alkoholt nem fogyasztok, veszek be mindennap terhesvitamint és a csapatósabb sportokból kicsit visszavettem, nem ugrálok olyan intenzíven.
6/7 anonim válasza:
Nem kell külön felkészíteni, annyi csak, hogy babatervezéskor érdemes folsavat szedni. De ez egy természetes folyamat, nincs mit készíteni a testen, egy egészséges női test egyszerűen csak bármikor készen áll. Más kérdés, ha egészségügyi gond van, de ezt az orvossal kell megbeszélni.
7/7 anonim válasza:
Mindig csinaltam elotte egy tisztitokurat, lefogytam normal sulyra, folsav, terhesvitamin, mehpempo, hormonos vervetel, 3.nal tsh beallitasa, plusz artani nem art alapon 3.nal mar terhessegi meditaciokat is hallgattam lefekves elott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!