Valóban megbírságol a NAV?
Figyelt kérdés
Az adóbevallásban az jött ki, hogy pluszban be kell fizetnünk még. Jelenleg ez nekünk nehézséget okoz. Két kiskorú gyereket nevelünk albérletben, én Gyeden vagyok, jövő hónaptól Gyesen, férjem pedig most vesztette el az állását. Én ugyan megyek vissza dolgozni, de a fizetésem épp hogy az albérletet és a legalapvetőbb dolgokat fedezi majd, de azt is nehezen. Gondoltunk rá, hogy méltányossági kérelmet adunk be, hogy részletfizetést vagy haladékot kapjunk, amíg a férjem nem áll újra munkába. Viszont több helyen is olvasom, hogy amennyiben elutasítják, meg is bírságolnak. Ez igaz? Büntetnek mert kérjük, hogy legyenek tekintettel átmeneti nehéz helyzetünkre? Vagy mire hivatkozva büntetnek? Nem nagy összegről van szó egyébként, de nekünk ez most sok.2020. júl. 26. 17:07
1/7 anonim válasza:
Mi miatt kell fizetnetek? Nem csak rosszul lett töltve az adóbevallás és azért mutatja azt, hogy fizetni kell?
2/7 A kérdező kommentje:
Fogalmam sincs mi miatt. Az éves bevallás jött ki mínuszosra. Nem tudom mi miatt, a cég vonta az adót minden hónapban, más bevételünk nem volt, csak a munkabér.
2020. júl. 26. 17:52
3/7 anonim válasza:
Azért csak ki kéne deríteni, nem? Vagy neked mindegy miért fizetsz?
Rendesen meg lett csinálva az adóbevallás? Gyerekek be lettek írva?
Pontosan mennyit kellene fizetni?
4/7 anonim válasza:
Egy ismerősömnek azért lett fizetendő adója, mert rosszul lett feltüntetve a gyerek utáni kedvezmény. Szóval első körben egy hozzáértővel meg kéne nézni az adóbevallásokat, meg a M30as igazolásokat, mert lehet ott a hiba. Utána a fizetésen agyalni.
5/7 A kérdező kommentje:
Az az igazság, hogy tényleg nem nagy összeg, 15 ezer forint. Ha hozzáértővel megnézetem, akkor jobban járok, ha inkább befizetem.
2020. júl. 26. 19:20
6/7 A kérdező kommentje:
Kiderítettem, 103 adónem. Viszont okosabb ezzel sem lettem.
2020. júl. 26. 19:34
7/7 anonim válasza:
Akkor mondom.
Azért, hogy kérelmet nyújtasz be hozzájuk, soha nem büntetnek. Ilyen jogszabály nincs.
500 ezer alatti tartozásra, évente egyszer maximum 12 hónapra automatikus részletfizetési kérelmet lehet benyújtani hozzájuk. Ilyenkor nincs vagyonfeltárás az elbírálás miatt, hanem megadják, ha a két feltételnek megfelelsz.
Itt van hozzá a nyomtatvány (a legutolsó):
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!