Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Ha egy zenekar lefotózza...

Ha egy zenekar lefotózza saját magát, ahhoz is kötelező volna fényképész végzettség?

Figyelt kérdés

A következő listában két címszó alatt is szerepel a tevékenység:

[link]

- kiskereskedelem kategóriában mint "fotócikk értékesítés";

- szolgáltatóiparban pedig mint"fénykép és videófelvétel készítés".

Ezekhez KELL végzettség az adott rendelet szerint.

Oké, tehát ha nem tévedek, akkor egy zenész úgy készíthet zenekaráról posztert, és úgy adhatja ki, ha van fotós végzettsége.

Mi a helyzet a videóklip készítéssel? Ha zenész vagyok, magamról nem készíthetnék videóklipet, csak akkor, ha van filmes végzettségem?

Persze ebből kiindulva akkor kb az összes magyar youtuber illegálisan végzi a tevékenységét.

Minden ilyen esetben kell végzettség, ha egy alkotó a kezébe veszi a fényképezőt/kamerát?

2020. júl. 17. 18:47
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Nem tudom, aktuális-e még a kérdés, de pár szóban én is reagálnék.

A fotózás és videózás, mint tevékenység, akkor végzettséghez kötött, ha azt üzletszerűen csinálod. Mikor csinálod üzletszerűen? Ha magadat, mint fotóst/videóst adod el.

A te terméked a zene.

2020. júl. 23. 11:10
 12/13 anonim ***** válasza:
Amúgy van olyan tevékenységi kör, amivel számlázhatsz is ilyen szolgáltatást végzettség nélkül...
2020. júl. 23. 22:50
 13/13 A kérdező kommentje:
Még simán aktuális, köszönöm a válaszokat, tisztább lett. Én valamiért azt hittem eredetileg, hogy "nekem/nekünk" minden egyes mozzanatot kötelező felszámolni, és a jogdíjak egy adott százalékához kötni, tehát azt hittem, hogy jelmeztervezést, fotózást, videózást, koreográfiát, hangtechnikát, kiadást stb mind egyesével kötelező felvenni, mint tevékenység, és ha ezek közül bármelyikért is pénzt kérünk, akkor a többiért is kéne. De gondolom nagyot tévedtem!
2020. júl. 24. 00:43
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!