Orgazda vagyok?
Figyelt kérdés
Elég jól értek az órákhoz, és rendszeresen veszek részt árveréseken, ahol többszázezer forintos órákra szoktam licitálni.
Adott egy 700.000 forintot érő óra, de mondjuk, én az árverésen ezt az órát megveszem 450.000 forintért, viszont utána rövidesen eladom teszem azt 600.000 forintért.
Ezzel én orgazdaságot követek el?
2020. júl. 9. 21:17
1/2 anonim válasza:
Nem. Az orgazdaság azt jelenti, hogy illegálisan szerzett tárgyat szerzel meg vagy segédkezel benne (köznapi nyelven ha lopott cuccot árulsz).
Egy árverésen legálisan vásárolt óra egy legális vásárlás, nem orgazdaság. Maximum ha a profit után nem adózol akkor követsz el adócsalást.
2/2 anonim válasza:
Az orgazdaság egy fajta bűncselekmény. Orgazdaságot akkor követsz el ha egy lopott terméket vásárolsz.
Amit te le írtál az nem bűncselekmény.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!