Diák munkásként ha nem adtam le az adó bevallásom mit tegyek?
Figyelt kérdés
Közép iskola melett dolgoztam mint diák, és mivel engem senki sem értesített az adóbevallási kötelezetségemről, így május 20.ig nem készítettem el azt. Az lenne a kérdés hogy ilyenkor mit kellene tennem? Jeleznem az adóhatóság felé? Ilyenkor milyen büntire számíthatok, vagy meghúzni magam hogyha idáig nem tünt föl később sem fog senkinek vagy mit tegyek?2020. júl. 6. 11:11
1/8 anonim válasza:
Nem is fog senki értesíteni, neked ezt tudnod kell. Sajnos a felnőtt élet ilyen, önadózás van, neked kell tudnod, ha van valamilyen kötelezettséged.
Egyébként nem kell izgulnod, mert a NAV elkészítette helyetted a bevallást, szóval ha nem csináltál semmit, akkor is van a rendszerben egy érvényes adóbevallásod jelenleg.
2/8 A kérdező kommentje:
Tudom az én hibám is, de akkor nekem nincs is más dolgom, vagy értesítenem kellene a navot hogy nem nyújtottam be?
2020. júl. 6. 11:15
4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors válszt, mentek a zöld pacsik🙂
2020. júl. 6. 11:28
5/8 anonim válasza:
Nana!
Értesítést kellett kapnod róla, hogy a NAV megcsinálta ezt.
Ha nem kaptál, akkor szólj nekik, mert lehet, hogy nem tudnak rólad.
Kérdezd meg őket, hogy mi a helyzet!
6/8 A kérdező kommentje:
Bocsánat időközben megtaláltam a nav-os e-mailt hogy az általuk készített tervezetet adóvevallásá léptették, szóval minden rendbe. Köszönöm a válaszokat jövőre tuti jobban oda figyelek rá😅
2020. júl. 6. 12:16
7/8 anonim válasza:
Látszik, hogy iskola helyett inkább dolgoztál...
Azért szabadidődben lapozgathatnád a helyesírási szótárat, mert ez így elég durva.
8/8 A kérdező kommentje:
Hát igen durva, dolgoznom kellett hogy besegítsek a házi kasszába, bár mondjuk így is megvan kereskedelem-angol-történelem emelt 5ös mind 70%ék felett ahhoz képest hogy egy mondatot sem készültem rájuk, szerintem nem rossz azért😅?
2020. júl. 6. 15:59
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!