Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szociális munkásként munkaváll...

Szociális munkásként munkavállalásban mennyire akadályozna az extrém külső?

Figyelt kérdés
Alapjáraton a fültágító, a tetoválások, a raszta haj nagyon bejön, de nem tudom, mik a követelmények és nem akarom, hogy egy ilyen miatt essek el egy munkalehetőségtől.

2020. máj. 24. 18:28
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
66%
Ez nem az a terület, ahol ez kizáró tényező lenne.
2020. máj. 24. 19:54
 2/12 anonim ***** válasza:
22%

Egy haveromat kb 10 éve azért rúgták ki a Magyar Postától mert be rasztásította a haját. Semmi egyéb kirívó dolog nem volt rajta.

Mivel emberekkel kellene foglalkoznod gondolom itt is van valamiféle megjelenési előírás.

pl: nálunk a cégnél a nőknél kötelező előírás szoknya esetében a min térdig érő, és nem viselhetnek olyan ruhát amibe kilátszik a dekoltázsuk.

Férfiaknál hosszúnadrág min farmer. Melegítő nem lehet, és ujjatlan póló sem. Mindkét nemre vonatkozik, hogy nem festhetik be a hajukat feltűnő színekre pl: lila, kék, rózsaszín... (Ezt 10 A4-es oldalon részletezik, kiegészítve a másokkal való kommunikációval is)

2020. máj. 24. 19:59
 3/12 anonim ***** válasza:
83%
#2: nem szeretnék floodolni, de csak magamat tudom ismételni. Szociális ágazatra nem jellemző a pr meg a dresszkód, ilyen fizetések mellett örülnek, ha szakembert találnak. Hülyén hangzik, de a médiát leszámítva nem nagyon van kifele kinek "megfelelni", a hajléktalan és a beteg nem fog beírni a panaszkönyvbe a raszta haj és a mackónadrág miatt. A Magyar Posta nem szociális szféra.
2020. máj. 24. 20:27
 4/12 A kérdező kommentje:
Külföldre szeretnék amúgy majd menni dolgozni, nem tudom, ez mennyit változtat 😐
2020. máj. 24. 20:36
 5/12 anonim ***** válasza:
26%
2es vagyok: én nem postánál vagyok, hanem egy nemzetközi multinál. Nagyon szigorúan veszik nálunk ezeket a dolgokat.
2020. máj. 24. 22:05
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Külföldön szerintem jobban elfogadottabb. Mondjuk az se mindegy melyik ágon mennél, mert a hajléktalannak kb mindegy hogy nézel ki, de ha idősekkel foglalkozol, ott lehet hátrányos.
2020. máj. 25. 08:37
 7/12 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a válaszokat! Akkor maradok kéztetkó meg fültágító nélkül, biztosabb lesz úgy.
2020. máj. 25. 09:18
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

@5 Mondjuk multik közül pont csak a legvonalasabb sutyerák cégek néznek ilyesmit, dolgoztam olyan 2000+ fős cégnél, ahol a főosztályvezető a fültágítói meg a nyaktetoválása mellett felváltva hordott rajzfilmes meg metálzenekaros pólókat, én általában mezítláb mászkáltam az egész irodában, ahol a rohangáló kutyákat kellett kerülgetni. A mostani cégem is ehhez áll sokkal közelebb.

@Kérdező: Nagyon sok függ attól is, hogy a külföld mit jelent. Amitől Ausztriában sokkot kapnak, az Svédországban teljesen oké, keletebbre meg tökre országfüggő. A legtöbb uncsi nyugati országban nem hiszem, hogy nagy gond lesz vele, de célszerűbb lenne a célország valamelyik szocmunkását megkérdezni, mert távolról nehéz ezekre mit mondani.

2020. máj. 25. 09:55
 9/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Leginkább a skandináv országokba mennék, de még nincs konkrét úticél.
2020. máj. 25. 14:29
 10/12 anonim ***** válasza:
Nem fog beleírni a panaszkönyvbe, de egy szociális munkásban meg kell nekik bízni, komolyan kell őt venni. Mégis egy krízishelyzetben lévő ember, vagy egy idős, vagy akár egy fiatal, akinek az idős hozzátartozóját fogják gondozásba venni (nem otthonra gondolok) vagy pl. az egyházak által fenntartott segítőszolgálatok nem épp Rocker Janit fogják komolyan venni. Igen, biztos van, akit nem zavar, de sokkal jobb és biztosabb egy teljesen semleges külsővel rendelkező illető, akit mindenki el tud fogadni, mint egy extrém.
2020. máj. 25. 15:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!