Szociális munkásként munkavállalásban mennyire akadályozna az extrém külső?
Egy haveromat kb 10 éve azért rúgták ki a Magyar Postától mert be rasztásította a haját. Semmi egyéb kirívó dolog nem volt rajta.
Mivel emberekkel kellene foglalkoznod gondolom itt is van valamiféle megjelenési előírás.
pl: nálunk a cégnél a nőknél kötelező előírás szoknya esetében a min térdig érő, és nem viselhetnek olyan ruhát amibe kilátszik a dekoltázsuk.
Férfiaknál hosszúnadrág min farmer. Melegítő nem lehet, és ujjatlan póló sem. Mindkét nemre vonatkozik, hogy nem festhetik be a hajukat feltűnő színekre pl: lila, kék, rózsaszín... (Ezt 10 A4-es oldalon részletezik, kiegészítve a másokkal való kommunikációval is)
@5 Mondjuk multik közül pont csak a legvonalasabb sutyerák cégek néznek ilyesmit, dolgoztam olyan 2000+ fős cégnél, ahol a főosztályvezető a fültágítói meg a nyaktetoválása mellett felváltva hordott rajzfilmes meg metálzenekaros pólókat, én általában mezítláb mászkáltam az egész irodában, ahol a rohangáló kutyákat kellett kerülgetni. A mostani cégem is ehhez áll sokkal közelebb.
@Kérdező: Nagyon sok függ attól is, hogy a külföld mit jelent. Amitől Ausztriában sokkot kapnak, az Svédországban teljesen oké, keletebbre meg tökre országfüggő. A legtöbb uncsi nyugati országban nem hiszem, hogy nagy gond lesz vele, de célszerűbb lenne a célország valamelyik szocmunkását megkérdezni, mert távolról nehéz ezekre mit mondani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!