Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Diszkriminálhatnak állásinterj...

Diszkriminálhatnak állásinterjun amiatt, hogy extrém színű a hajam?

Figyelt kérdés
Kék pontosabban. Előfordulhat hogy meg se hallgatnak, vagy ha mégis, akkor valami más indokkal elküldenek a hajam miatt, még ha alkalmas is lennék?

2018. jan. 25. 14:10
 1/9 anonim válasza:
100%
Igen, diszkriminálhatnak. Az extrém színű haj még a régi idők berögződései miatt extrém személyiséget indikálhatnak. Arról nem is beszélve, hogy sok helyen úgy tartják, rontja az "összképet" a munkahelyen. Nem tudom, milyen szektorban dolgozol, de a dress-code sem véletlenül elvárás több cég körében.
2018. jan. 25. 14:15
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ, hogy hova jelentkezel.

Dohányboltban láttam már kék hajú lányt, bár irodai munkáknál sztem nem preferálják.

2018. jan. 25. 14:36
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
nem hogy az extrém hajszínt, de néhol még a tetoválást sem engedik meg, így a kérdésedre a válasz: igen. diszkriminálhatnak.
2018. jan. 25. 15:01
 4/9 A kérdező kommentje:
Pl főleg eladói, ill. Asszisztens állásokat pályáztam meg eddig. Swarowski, pl, de másféléket is.
2018. jan. 25. 15:12
 5/9 anonim válasza:
100%
A Swarovski esetében különösen igaz, hogy nagyon érzékenyek az esztétikára (az egész cég ezen alapul). Valami fiatalos ajándékboltban vagy tiniruha üzletben szerintem nem lenne kizáró ok. Ahol maguk is élnek ezzel a modern életfelfogással.
2018. jan. 25. 15:18
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Most lehet, hogy én vagyok maradi meg bunkó, de ez szerintem nem diszkrimináció. Jogos elvárás a munkáltató részéről, pláne egy elegáns, konzervatív ékszerboltban, hogy az eladó ne kék hajjal jelenjen meg. Persze lehet, az lenne a szabályos ügymenet, hogy behívnak az interjúra, és ott megkérdezik, hajlandó vagy-e visszafestetni a hajadat, ha felvesznek. De ha egy ilyen cégnél te az interjúra már ilyen külalakkal jelensz meg, az önmagában sokatmondó. Egyébként nem vagyok HR-es, de sokszor hallottam olyan állításokat szakemberektől is, hogy az interjúk 60-70%-nál már a megjelenésnél, köszönésnél, kézfogásnál eldől, mi lesz a jelentkező sorsa. Függetlenül attól, hogy utána még beszélgetnek vele valamennyit.
2018. jan. 25. 15:41
 7/9 Carragher_x ***** válasza:
100%
Az előző jó helyen kapizsgál. Egy divatáru eladói boltban pl eléggé fontos a megjelenés, ami elvárást te a kék hajaddal valószínűleg nem teljesítesz. Kevered a fogalmakat, ez nem diszkrimináció, egyszerűen nem vagy megfelelő.
2018. jan. 25. 15:49
 8/9 Carragher_x ***** válasza:

"divatáru eladói boltban"

*divatáru bolti eladónál

2018. jan. 25. 15:50
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Én részemről továbbra is diszkriminációnak tartom, nem előfeltételnek, mert hát ugye ezt nem tüntetik fel sehol kitételként. Én pedig nem vagyok kevésbé jó ugye. De a válaszokat köszönöm
2018. jan. 25. 18:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!