Hol tudom ellenőrizni Ügyfélkapun, hogy jogosult vagyok-e orvosi ellátásra (tb)?
Szia!
A kérdésed megválaszolása sajnos függ néhány adattól.
Alapban, ha volt munkahelyed, akkor utána 45 nap.
Ha a munkaügyi központban regisztrálnak és kéred a segítségüket,
vagyis kapsz valamilyen pénzt akár csak FHT-t (22800 Ft) már ők fizetik helyetted a díjat és jogosult vagy. Ha erre nem voltál jogosult, akkor kérheted a járási hivatalnál, hogy az állam fizesse helyetted és megint csak jogosult vagy (1 évig). A poén, hogy mindent kérni kell és tudni a feltételeket. Ez cseppet sem mindegy. Viszont más a pályakezdő esete, más a munkanélküli és hasonló. Ha kéred tájékoztatnak, de ha nem, akkor például volt munkahely csak ráírja a lapodra, hogy 45 nap múlva nem vagy jogosult. Ilyenkor van átfutási idő és nem biztos, hogy azonnal megszűnik, de megeshet. Szóval jó tájékozottnak lenni (még a kérdezésben is).
Rossz kérdésre rossz válasz van sajnos (értsd még hivataloknál is, mert kifejezetten a kérdésre válaszolnak) Ha teljes körű választ adnának oldalnyit kéne írniuk, vagy beszélniük. Bár én most nem így válaszoltam, mert segíteni akartam. Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!