Magánszemély adószám meglétének van-e bármilyen kötelezettsége?
Nem adóazonosító kell hozzá?
Én is flottás vagyok, de nincs adószámom.
Adószámot valamilyen "tevékenységre adnak" ki. Vagy gazdasági társaság, vagy egyéni vállalkozás, vagy magánszemélyes önálló tevékenységű adózó kap ilyet.
Nem hinném, hogy ez egyéb kötelezettségekkel ne járna még akkor is, ha nem kell adót fizetni utána egyébként. Havi "nullás" bevallások, stb.
Gondolom, hogy ez a flottatípus a vállalkozókat célozta meg, nem a magánszemélyeket. Én biztosan nem váltanék ki csak ezért egy adószámot, és vennék egy csomó nyűgöt a nyakamba úgy, hogy fogalmam nincs róla mivel jár :)
xswerdy
Köszönöm! Mondjuk azt mondom, hogy bérbe akarom adni a telket, amit apámtól örököltem, ezért kérek egy adószámot. Év végén bevallom a nulla forintot. Ha esetleg NAV rákérdez (valószínűleg nem fog), hogy miért vallottam be nulla forintot, ha egyszer adószámot kértem a telek bérbeadásra, akkor azt mondom, hogy még sem adtam bérbe, és kész?
Hát kb. így.
Viszont a kötelező nyilvántartásaidat ettől függetlenül negyedévente "zárd le" nullákkal, no meg év végén is :) és legyen egy szigorú számadású nyomtatvány nyilvántartásod megkezdve (logikusan üresen), ha véletlenül mégis kapnál egy adóellenőrzést.
Biztosan jókat mosolygunk ezen, de ami kötelező, az kötelező függetlenül attól, hogy van az adószámos tevékenységből bevételed vagy sem, illetve fizetendő adód, vagy sem. A törvény nem ír olyat, ha nincs, akkor semmit nem kell tenned, nyilvántartási kötelezettséged sincs. De van, bevételtől függetlenül.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!