Ezt hogyan kell bejelenteni?
20 évesen szeretnék a saját lábamra állni, van is egy kis vállalkozásom, 3D nyomtatással és modellezéssel foglalkozok. Ezzel kb évente 2,5-3 millió forintot keresek amiből már el tudom tartani magam, hát így külön költöznék a szüleimtől.
A probléma: Nem szeretném hogy megjelenjen a NAV hogy az albit miből fizetem és miből tartom el magam.
Milyen lépései vannak annak hogy ezt teljesen törvényes módon csinálhassam?
Gondolom be kell jelenteni a vállalkozást, aztán mint jövedelemforrást, adózni kell belőle, vállalkozói igazolvány vagy mi is kéne stb vagy hogy megy ez?
Előre is köszi a segítséget!
Hát igen, eddig is kellett volna adózni :)
De dicséretes, higy el akarod kezdeni a legalizálást. Egyéni vállalkozásként lehet a legkönnyebb és valszeg a legolcsóbb is csinálnod. Az adózási módra nem tanácsolnék így semmit, ahhoz kellenének még infók.
"Több oldalon hirdetem hogy van, hívnak,"
Nos ez elég nagy baj, főleg ha egyszer csak egy adóellenőr fog jelentkezni a hirdetésedre, és rendelést leadni nálad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!