Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Mennyi táppénz kapok ha...

Mennyi táppénz kapok ha minimálbérre vagyok bejelentve?

Figyelt kérdés
Egy munkahelyi baleset miatt 4 napig nem tudtam dolgozni és minimálbérbe vagyok bejelentve. 4 napért mennyi táppénzt kapok az államtól? Vendéglátásba dolgozom

2020. jún. 7. 13:43
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Ha munkahelyi baleset es nem te vagy a hibas jarhatna 100%os ber. Pl rad esett egy rosszul rogzitett polc.

Ha meg nem meritetted ki a betegszabadság kereted, ami 15nap, akkor a napibered 70%t kapod, hétköznapokra.

Ha kimeritetted akkor jon a tappenz, ami 60%os napiber, viszont ez a keresokeptelenseg idejere jar, ami naptari napokat jelent. Tehat ha pentektol hetfoig voltal keresokeptelen, akkor 4nap tappenz, viszont csak 2 nap betegszabi lenne.

2020. jún. 8. 03:30
 2/3 anonim ***** válasza:
Bar vendeglatasban vagy, az mas ugye hetkoznap/hetvege szempontjabol.. Szal a lenyeg, %os aranyok a jok, a kieso munkanapokra jar, attol fuggoen hogy betegszabi vagy tappenz.
2020. jún. 8. 03:32
 3/3 anonim ***** válasza:

Ha üzemi balesetnek minősül, akkor az első naptól jár a baleseti táppénz, amelynek alapja az irányadó időszakban elért átlagkereseted 100 %-a.

A táppénz naptári napokra jár, tehát annak alapját is naptári napokra osztják és szorozzák. A táppénzből kizárólag SZJA előleget vonnak.

Irányadó időszak a táppénz jogosultság kezdő napját közvetlenül megelőző harmadik hónap utolsó napjától visszafele számítva 180 naptári napi jövedelem, ha a biztosítási jogviszonyod folyamatosnak számít.

Ha nem, akkor van még 1-2 más feltétel, ami alapján meghatározzák az irányadó időszakot.

Fentiek alapján halál pontosan csak halál pontos adatok alapján lehet számolni.

2020. jún. 8. 04:36

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!