3,5 hónap munkanélkül TB fizetés?
01.31 megszűnt a munkám, majd 05.15 újra be lettem jelentve. A türelmiidő 3 hónap volt,ha jól tudom? A 2.31-3.31-4.31 lejárt a 3 hónap. Arra a 15 napra kiszámlázhatnak nekem tartozást? Nem használtam az EÜ szolgáltatásait és nem is fizettem be TB-t.
Erről kapok majd értesítést,hogy van tartozásom? Amúgy ha nem használom a szolgáltatást akkor is kell fizetnem?
Nem három hónap a türelmi idő, hanem csak 45 nap. Menj be egy kormányablakba, és kérj csekket.
Minél hamarabb, annál jobb. Ui. a NAV tartozásként fogja nyilvántartani, és később késedelmi kamattal megfejelve fogják behajtani.
Nem voltam bejelntve álláskeresőként.
Az előbb kérdeztem le a NAV oldalán,hogy vannak-e tartozásaim 2020.01.2020.06 között és azt írta 0FT.
Akkor ez azt jelenti nem is lesz tartozásom? Ha lenne akkor kiírná nem?
Nekem is egy imserősöm mondta,hogy ő egy évig ne mfizette 5-6 éve és azóta se kérték rajta számon.
Nem biztos, hogy up-to-date a nyilvántartás.
A helyedben bemennék, és tisztáznám.
Sokkal kevésbé fog fájni kifizetni a másfél hónapnyi elmaradást (tízezer kb.), mint később a késedelmi kamatokkal megfejelt összeget. VAgy esetleg váratlan pillanatban szembesülni azzal az orvosnál, hogy hoppá....
Kérdező.
Erre ne alapozz. Pont ezt írtam hogy véletlenszerűen ellenőriznek. Van aki elvan minden gond nélkül évekig, van akinél kibukik hamar. Sokkal egyszerűbb kifizetni azt a 11565Ft ot ( Ha te jelentkezel nincs kamat és részletfizetést is adnak) mint esetleg évek múlva ha bukta van ennek a többszörösét kifizetni egy hatósági eljárás keretén belül, NAV mint adó hajtja be, azaz nem fog csekkezni, letiltják a fizetésed 33%-át mint a huzat.
Uh köszi!!
Akkor bármikor valaha mondjuk 10 év múlva ha észreveszik is behajthatják? Vagy van elévülése a dolognak?
Ha nincs elévülés akkor feltetélen bemegyek, de ilyen kis összegre is adnak részletet?
"Nem három hónap a türelmi idő, hanem csak 45 nap."
Ez is csak akkor 45 nap, ha a megszűnt munkaviszonyod legalább 45 napig fent is állt előtte...
Az adótartozás végrehajtásához való jog 4 év alatt évül el. Ha végrehajtást is folytattak, akkor + 6 hónappal kitolódik az elévülés ideje.
Valószínűleg most ezerrel megy az egyeztetés a NAV és az egészségpénztár között, mivel idén bevezetik a sokak által évtizedek óta áhított rendszert.
Sokan azért "rinyáltak", hogy minek fizetni, ha úgysem megy orvoshoz. Szerintem ezt a havi 7.500 forintot még mindig könnyebb kifizetni, mintha balesetet szenvedsz, úgy raknak össze, aztán jön a számla 800 ezerről, vagy eleve el sem látnak 40 fokos lázzal, tüdőgyulladással stb.
Rászorultsági alapon meg egyébként is mentesíteni tudtak eddig a járulék fizetése alól maximum 1 évig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!