Ha külföldre megyek dolgozni, hogyan történik az adózás?
Figyelt kérdés
Csak a külföldi országban kell fizetnem az adót, vagy Magyarországon is? Magánnyugdíjpénztáramba külföldről is fizethetek?2010. júl. 30. 04:33
1/3 anonim válasza:
1. Csak külföldön. Van egy kettős adóztatást kizáró egyezmény. Hogy Magyaro-n biztosított maradj, asszem, eü hozzájárulást kell fizetni.
2. Igen.
2/3 anonim válasza:
Ha Magyarországon több lenne az adó, akkor - bár nem vagyok benne biztos - a különbözetet itt kell befizetned. (A munkajog órákon majd' bealudtam, de mintha valami ilyesmit mondtak volna. :D)
3/3 anonim válasza:
Ott adózol ahol több napot dolgoztál ebben az adózási évben. Vagyis ha most mész ki akkor ebben az évben itt adózol, feltéve hogy végig dolgoztál. Nwm tudom melyik országról van szó, de én ugyanígy kezdtem dolgozni aug végén és Írországban már nem is fizettem adót, mivel "olyan kevés volt a jövedelmem arra az évre". Viszontutána jött a feketeleves! Itthon meg annyi adót szedtek be tőlem, arra a maradék évre a kinti munkából, hogy azóta, 3 éve is nyögöm! Kérdezem és milyen szolgáltatásért fizetek itthon??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!