A nevemen lévő lakást szeretnénk lecserélni. A feleségemnek járna a 35 év alattiak első lakás utáni adókedvezménye. Nekem meg a régi lakás és az új különbözete után kellene csak vagyonszerzési illetéket fizetni. Milyen lehetőségeink vannak?
Figyelt kérdés
Értem én ezt úgy hogy mi van, ha az ő nevére kerül az új lakás, mi van ha az én nevemre kerül és mi van ha mindkettőnk nevére, mikor milyen kedvezményekre számíthatunk? Plusz mi van abban az esetben (vegyük ezt külön esetnek), ha a párom szüleinek a lakása a páromnak is a nevén van (testvérével és anyukájával közösen), ilyenkor már nem számít első lakásnak a vétel? Az új lakás egyébként új építésű, 15M Ft feletti részre kell csak fizetni illetéket ha 35 év alatti a vevő, ha jól tudom.2020. máj. 6. 16:18
11/12 A kérdező kommentje:
Igen, lehet hogy keverem mással. Még egy kérdés, azt tudom hogy az illetéket csökkenti pl a CSOK, de igaz ez egy régebbről meglévő lakás-előtakarékossági összeg állami támogatás részére is (évi 72 ezer/szerződés ha jól emlékszem)?
2020. máj. 15. 22:57
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!