Ha a bèrlőm elvesztette a munkáját, ès èn nem kèrek most bèrleti dijat egy hónapig, nekem adtól ki kell fizetni az adót, vagy van valami megoldás rá?
ki kell fizetni
0 forintnak az szja-ja (16 %), az pont 0 forint
de lebeszélnélek róla, hogy elengedd neki. A mi bérlőnk 2009-ben játszotta ezt el, aztán már rezsit sem fizetett és megpattant egy nagy rakás rezsitartozást hagyva maga után.
Írásba foglalni a megállapodást! Azt is, hogy milyen határidőben egyeztetek meg azzal kapcsolatban, hogy "pótolja", egyébként szerződést szeg!
Ugyanis ez "szerződésmódosítás" kategória még akkor is, ha csak ideiglenes állapot.
Én is ezt teszem. Két hónapig nem kérem a bérleti díjat, csak a rezsit, kaucióba nem számítható be, és szeptember 30-ig pótolniuk kell havi egyenlő meghatározott összegben az elmaradást.
... ha nincs bevételed, akkor ahhoz kötődő adófizetési kötelezettséged sem.
Már csak azért is foglaljátok írásba a változást az eredeti szerződéshez képest, hogy az adóellenőrnek is követhetőek legyenek az események...
Nagyon fontos!
7es vagyok. Igen de akkor már most is kéne nem? Akinek nincs, az adja el akkor és lesz pénze. Ez olyan mint amikor megveszik a kocsit de énz üzemanyagra nincs. Szóval figyi. Mondjuk elenged 2x 80 ezret. Utána meg kéri... mivan ha utána menne az albérlő mert távolabb talált állást? Most vagy csak csökkentsen a havi díjon, de úgy ne engedjen el, hogy utána meg kér 120 plusz rezsit pár hónapih hamár lesz munkàja a bérlőnek
Tudom nem jótékonysági egylet senki sem de az elengedés az elengedés nem pedig fizetés eltolás. Bocsi nekem ez a szo ezt jelenti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!