Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Visszamenőleg is kell fizetnem...

Visszamenőleg is kell fizetnem a TB-t?

Figyelt kérdés
Ez év januárjáig 2 éven át külföldön éltem és dolgoztam, a tb-met még közben, mikor egyszer itthon voltam, inaktiváltam, most viszont újra aktiválnom kellett, mert a járvány miatt itthon ragadtam (eredetileg legkésőbb májusig visszamentem volna Angliába), és jó ha él a tb-m, valamint munkanélküli járadékhoz is kell aktív tb. Múltkor a telefonos ügyintézés során nem adtak egyértelmű választ erre a kérdésemre, főleg azért, mert felvétel készül a beszélgetésekről, viszont a papíron, amit rá egy hétre küldtek, azt írják, hogy "az a belföldi magánszemély... egészségügyi szolgáltatási járulékként 2020. január 1-től havonta 7710 forintot köteles fizetni". Na de ha nekem január elején szűnt meg a munkaviszonyom kint, és ők azt nem tudják, hogy áprilisig én hol voltam, mivel csak akkor aktiváltam újra a tb-met, mit kell tennem? Sokan azt mondják, hogy elég ha a visszajelentkezésemtől fogva fizetem, viszont sok helyen (ezen az oldalon is) azt olvasom, hogy visszamenőleg is behajtják keményen, bár ezeknél az eseteknél nincs szó kivándorlásról..

#TB #NAV #egészségügyi szolgáltatási járulékfizetés #tb járulék fizetés visszamenőleg
2020. ápr. 27. 15:47
1 2 3
 21/21 A kérdező kommentje:
:D :(
2020. máj. 17. 12:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!