Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » A NAV tól jött egy levelem...

Kalosavo kérdése:

A NAV tól jött egy levelem amiben az áll hogy 2012es évre visszamenőleg az egészség biztosításomat 18570 forintot bekel fizetnem?

Figyelt kérdés
különben a behajtó céget is megkel fizetnem akik kijönnek! HA NEM dolgoztam miért jött ilyen levelem mi itt az igazság miből fizetném ki? Jelenleg 4 órás ba vagyok ha ez segít a válasz adómnak? Köszönöm nagyon a választ!

2013. okt. 25. 19:55
 1/6 anonim ***** válasza:

Azért küldték, mert a nyilvántartásuk szerint abban az időben nem voltál sem biztosított, sem természetbeli egészségügyi ellátásra jogosult.

Ha valamilyen jogviszony alapján jogosult voltál az adott időszakban, akkor jelezd a NAV felé és törlik a tartozásod.

Ha nem voltál jogosult, akkor vagy kifizeted, vagy kérvényezed az elengedést, csökkentést, részletfizetést.

2013. okt. 25. 20:18
 2/6 A kérdező kommentje:
nagyon szépen köszönöm a választ hát abban az időszakban nem volt sajnos munka helyem tehát nem tudom akkor fizetnem kell e :(
2013. okt. 25. 20:30
 3/6 anonim ***** válasza:

Ha lett volna munkahelyed, akkor biztosított lettél volna.

Más jogon is lehetsz jogosult az eü. ellátásokra: nappalis tanuló/hallgató, gyesen lévő, stb.

Ha viszont egyik sem állt fenn, akkor vagy magad után kellett volna fizetned, vagy kérelmezned az önkormányzatnál, hogy rendezzék a TBd.

2013. okt. 25. 20:52
 4/6 A kérdező kommentje:
így már mindent értek remélem eltudom töröltetni se munka viszonyom nem volt se orvoshoz nem jártam! kedden kiderül mert megyek be hátha a 4 órás bejelentésből letudjuk intézni :S
2013. okt. 25. 20:55
 5/6 anonim ***** válasza:

Szerintem nem érted. A TB-t mindenképpen fizetni kell, akkor is, ha éppen munkanélküli vagy, és akkor is, ha nem voltál orvosnál. Ez kötelező jellegű dolog.

Vannak bizonyos esetek, mikor nem kell, mert úgymond biztosítottnak számítasz, ilyenek a gyerekek, nappali tagozatos hallgatók, gyesen lévők, munkanélküli járadékban részesülők stb, illetve lehet kérni az önkormányzattól, hogy 1 évig vállalják át, és fizessék helyetted. De ha semmi ilyen kategóriába nem tartoztál, csak szimplán munkanélküli voltál, akkor igen, arra az időre külön magadnak fizetned kellett volna a tb-t. Szóval azért jött ki ilyen levél, mert nem dolgoztál, illetve más módon sem voltál biztosított.

Próbálj részletfizetést vagy egy kis engedményt kérni, ha ezt így egybe nem tudod kifizetni, de mást nem nagyon tehetsz.

2013. okt. 26. 08:54
 6/6 A kérdező kommentje:
nagyon szépen köszönöm hogy teljesen érhetően leírtad nekem további szép napot kívánok !
2013. okt. 26. 16:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!