2012. májusában született a lányom, nem vettem igénybe a családi adókedvezményt terhesség alatt. Olvastam, hogy visszamenőleg is visszalehet igényelni. Mi ennek a menete? Hogy tudom módosítani a leadott bevallást?
Nézd meg a NAV honlapján a telefonszámot, az ügyfélszolgálaton kérdezd meg. Amúgy ha jól emlékszem, akkor újra meg kell csinálni az adóbevallást, de mintha az első oldalon lett volna egy olyan rubrika, hogy módosítás - és azt kellett beikszelni.
Újra beadod, aztán elvileg visszautalják. De a telefonon érdemes megkérdezni.
Önellenőrzés keretén belül van erre módod.
Ugyanolyan nyomtatványt kell kitölteni, mint amin az eredetit beadtad, de ha papír alapon készítetted, akkor a nyomtatvány beszerzésénél szólni kell, hogy önellenőrzéshez kérsz SZJA bevallást a 2012. évről. Amit adnak, azon a főlapon jelölni kell, hogy önellenőrzöl. Megcsinálod a helyes adatokkal a bevallást, és beadod. Maradjon Nálad belőle másodpéldány. Ha személyesen viszed be, akkor azon vetesd át velük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!