Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Mennyi illetéket kell majd...

Mennyi illetéket kell majd fizessek?

Figyelt kérdés

2. újépítésű lakásom, 21 millió forint volt és 3 éve foglaltam le, idén fizettem ki

"Újépítésű lakás megvásárlása esetén csak a vételár 15 millió forintot meghaladó részére kell 4% illetéket fizetni"

- olvasom az ingatlanos honlapján, de azt hogy ez csak első lakásra vonatkozik e, vagy az nem számít, azt sehol nem találom.

2020. ápr. 25. 21:43
 1/4 anonim ***** válasza:

"Újépítésű lakás"

Ezt írtad. Ez a feltétel. Nem kell továbbgondolni...

Új építésű, tehát jár a "kedvezmény".

2020. ápr. 26. 05:50
 2/4 anonim ***** válasza:

[link]

Minden ingatlan után kell, ha én egy hónapban veszek 3mat, mert megtehetem akkor annak a 3ingatlannak külön-külön kell fizessem.

Első ingatlan tulajdonosnak és 35 év alattinak van kedvezmény lehet kombóban is ha így érint.

2020. ápr. 26. 06:53
 3/4 anonim ***** válasza:

Új építésű lakóingatlan után "soha" nem kellett fizetni illetéket.

Most sem kell.

Viszont nem mindegy, hogy saját építésű (Te vagy az építtető), vagy kézen-közön jutsz egy más által megépített új ingatlanhoz. Ilyenkor a szerződésben foglaltak nagyon fontosak ennek megítéléséhez.

Ott lehet ezt a kedvezményt bukni.

2020. ápr. 27. 04:52
 4/4 anonim ***** válasza:

A kalkulátorban nincs ingatlan "létrehozása" opció.

Részletek kellenek, pontos részletek. Amit a kérdésben leírtál, kevés info.

2020. ápr. 27. 04:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!