Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » A főnököm intézi mindig az...

A főnököm intézi mindig az adóbevallást. Megtudja nézni, hogy mennyi pénz van a bank számlámon?

Figyelt kérdés
2020. ápr. 23. 13:52
1 2
 11/13 xswerdy ***** válasza:
75%

Mit intéz a főnököd? A munkáltató beküld minden bevallást, és befizeti utánad, amit be kell. Mindezt a NAV felé. Másfelől a fizetésedet elutalja a bankszámládra.

Pár évvel ezelőttig opció volt, hogy a munkáltató készíti az adóbevallást, de ez is csak akkor volt, ha nyilatkoztál, hogy nincs máshonnan származó bevallani valód. Ha több helyről volt jövedelmed, önbevallónak kellett lenned.

De már pár éve ilyen sincs. A NAV elkészíti az adóbevallás tervezetet, és ha még valamit hozzá akarsz írni (pl. ingatlan bérbeadásból származó jövedelem), akkor kiegészíted.

Egész kis cégeknél hallottam olyat, hogy a könyvelő megcsinálja az egyéb jövedelmek bevallását is, de akkor ő igazából csak segít neked, formálisan az önbevallás. Ha ilyen van, és ehhez megadtad az adatokat, akkor persze látja, hogy máshonnan milyen jövedelmed volt. Bankszámla egyenleget ekkor se lát.

2020. ápr. 23. 18:26
 12/13 A kérdező kommentje:
Êrtem. Köszi. Megtudtam mindent amire kíváncsi voltam. Nincs más bevételem, csak én spórolós gyerek vagyok azt nem akarom hogy lássa a félretett pénzemet. Mert neki meg mindig azt mondom hogy ebből a fizetésből nem lehet megélni
2020. ápr. 23. 20:47
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

Aha. :)

Ha csak ennyi lett volna a kérdés, akkor nem látja a bankszámládon lévő összeget, a forgalmát sem.

2020. ápr. 24. 05:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!