Elkészült a NAV által az adóbevallás tervezetem de van egy adókedvezményem tejcukor érzékenység miatt? Hogyan tovább?
szóval megvan a tervezet, de hozzá akarom csatolni ezt a tejcukor érzékenységes papírt, amit minden évben. és így vissza kapom ugye az utána járó pénzt.
Eddig mindig bementem , de meglehet online is csinálni? valaki tudna segíteni ,hogy hogy kell? még sose csináltam így.
marmint milyen osszeget? nem tudom mennyit fogok vissza kapni
ket eve is mas penzt kaptam meg tavaly is
Meg a helyedben megkérdezném a háziorvosomat, hogy miért felejtette el beküldeni január 31-ig a k51es nyomtatványt.
Szakorvosi igazolás alapján a háziorvos állítja ki az adókedvezményes igazolásokat. Ezeket lejelenti a navnak. Innentől tartalmazná a bevallási tervezeted is.
Ettől még érvényesítheted, hiszen kezedben az igazolás, nem a te "bűnöd".
Azért változik évente, mert nem fix összeg, hanem a minimálbér 5%a.
2019-ben 149.000*5%*12=89.400
Viszont annál többet, mint a levont személyi jövedelemadód, nem tudsz visszaigényelni.
És a kiutalâsi adatokat is ki kell tölteni. (kiutal vagy adófolyószámlán hagy, lakcímre vagy bankszámlâra vissza...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!