Mit tegyek, ha a 152 EHO adónemen van egy kis többletem?
Figyelt kérdés
Átkerül majd magától a 258 Szoc.hó adónemre? (Merthogy az EHO megszűnik, helyette Szoc.hó van már.)
Februári ügyfélkapu lekérdezéssel volt ez a helyzet.
2020. márc. 15. 12:35
1/4 anonim válasza:
Nem kerül át magától. Ha valahol adótöbbleted, máshol adóhiányod van, kérvényezheted a NAVnál, hogy könyveljék át, így a többletből kiegyenlítheted a hiányt. Ha pedig nincs hiányod, a többlet visszautalását kérheted.
2/4 A kérdező kommentje:
A neten keresztül is megoldható ez valami nyomtatvánnyal? Az ilyesmivel nem vagyok annyira képben.
2020. márc. 15. 14:40
3/4 anonim válasza:
17-es nyomtatvány: Átvezetési és kiutalási kérelem.
Benyújtod, 30 nap az ügyintézési idő.
Átkerülni "magától" akkor kerülhet maximum, ha végrehajtás alatt állsz, és a végrehajtó hatósági átvezetésként átteszi a túlfizetéses adónemről a tartozásos adónemre. De a Te ügyed, nem ez a kategória. :)
4/4 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm. Azért kérdezem, mert az EHO adónemnek nem kellene léteznie már, és fura, hogy nem azt alakították át Szoc.hó adónemre. Így egy "nem létező" adónemről kell trükközni.
2020. márc. 16. 08:03
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!