Miért lehet a regisztrációs adónál adózói többletem?
Úgy 20 napja vásároltam egy külföldi használtatót és az eladó, mint meghatalmazott intézte a honosítást, forgalomba helyezést és mindent (is). Szóval ö fizette be a regisztrációs adót. Úgy olvastam hogy erre 15 napos határidő van kiszabva (a befizetésre), úgyhogy megvártam míg letelik a határidő és utána is lekérdeztem az adóegyenlegemet és még mindig ott van hogy 914 adónemen adózói többletem van, pont annyi mint amennyit fizetni kellett. Na most ennek ennél hosszabb az átfutási ideje és majd 3-4-5-6-7... hónap múlva tűnik el onnan vagy mikor vagy miért van az még ott ha nem ?
Köszönöm a választ előre! :)
Az ügyintézésre van 15 napos határidő a vásárlástól számítva.
A regisztrációs adót és a vagyonszerzési illetéket az ügyintézéskor kell befizetni.
A vagyonszerzésit elő is írják aznappal amikor intézted és befizetted, de a reg.adót csak a befizetés után 30 nappal írják elő a folyószámládon.
Ezért tűnik úgy, mintha túlfizetésed lenne.
Plusz még nem is aznap vezetik fel az adószámládra amikori dátummal előírják, hanem később.
Mi tavaly honosítattunk, 07.23-án fizettük be a reg.adót és vagyonszerzésit. A befizetések és a vagyonszerzési előírás dátuma 07.23, a reg.adó előírás dátuma 08.22, d csak szept elején jelent meg a reg.adó előírás a számlán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!