Most többletem van vagy tartozásom? Nem tudom értelmezni . Kép lentebb linken
Többlet.
14ezer túlfizetésed van SzJAból.
Visszaigényelheted, vagy átvezettetheted.
Hülyeség, nem kérheted vissza, amíg:
ha alaposan megnézed, a befizetési oldalon szerepelnek összegek, tehát valamikor valamilyen okból kértél-kaptál csekket és az összeget befizetted.
Csak a bal oldalon = kötelezettségek = bevallás oldal üres. Ezek szerint a befizetés megtörtént csak éppen az ahhoz tartozó bevallás nem érkezett be, vagy valami kitöltési hiba miatt a bevallás teljes feldolgozása nem történt meg, és az egész "parkoló-pályán" van.
Még azt is látni, hogy az első tétel a személyi jövedelemadó jogcímnél van, tehát valami után befizettél, már akkor, amikor az ügylet lezajlott, csak a következő év május 31-ig magát a bevallást nem küldted be!!!
Ezért a túlfizetés csak látszólagos és nem valós!!!
Vissza ne kérd addig, amíg nem jársz utána!!!
Fogd meg ezt a kis papirodat + szem. ig, adókártya, stb. stb. menj be vele a legközelebbi NAV ügyfélszolgálathoz, és tisztázd le.
Nehogy elhidd amit a második hablatyol.
A befizetési oldalon csak a 2013-as befizetésed van.
Az előírás oldalon (bal oldal) nullás nyitóegyenleg és nullás bevallás.
Tehát beérkezett a bevallás és fel is dolgozták.
Ha nem érkezett volna bevallásod (annak ellenére, hogy kellett volna), akkor már rég felszólítottak volna a pótlására.
"Még azt is látni, hogy az első tétel a személyi jövedelemadó jogcímnél van, tehát valami után befizettél, már akkor, amikor az ügylet lezajlott, csak a következő év május 31-ig magát a bevallást nem küldted be!!! "
Ott van a bal oldalon a második sorban, hogy "bevallás és 0"
Nyugodtan igényeld vissza, vagy vezettesd át!
Jó néhány "látszólagos többlet" sorsát kigubancoltam már az elmúlt 20-25 év alatt a Nav-nál, apeh-nál.
Sokba kerülhet az neked, ha a vissza-igénylés előtt nem mégy be, és nem tisztázod velük a helyzetet!
Mondhatjuk itt egymásra, hogy a másik ilyen hülye, meg olyan hülye, a nav nem az alapján fog dönteni, hogy melyikünk tud itt meggyőzőbb lenni a másiknál.
Persze 2013.febr. 28.-án befizettél 14000 Ft-ot valami jövedelem után, amiről a bevallást 2014. május 31-ig kellett volna beküldeni. A pénz beérkezett, a bevallás nem, ezért néz ki úgy, "mintha" túlfizetésed lenne.
De hát azt teszel, amit akarsz, ... a bírságot és annak késedelmi kamatát nem én fogom fizetni egy esetleges "jogosulatlanul visszaigényelt adó" után.
Ott van a nullás bevallás.
Hülyézni meg csak te hülyéztél kedves 70%-os.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!