Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Kiderült hogy nem is vagyok...

Kiderült hogy nem is vagyok bejelentve. Lehet hogy ez az oka? Bővebben lent.

Figyelt kérdés

Szóval néhány napja dolgozom az új munkahelyemen és kiderült hogy nem is jelentett be a főnököm.

Az orvosi alkalmassagit még nem tudtam elintézni . Előfordulhat hogy ezért nem jelentett meg be? Van összefüggés a kettő között ?

Köszi előre is a válaszokat!!!

2020. márc. 4. 14:22
 1/2 anonim ***** válasza:
72%
Nem tűnt fel, hogy nincs szerződésed?!
2020. márc. 4. 19:31
 2/2 anonim ***** válasza:
79%

Orvosi alkalmassági nélkül nem is szabadna, hogy alkalmazzon. Ez alapfeltétele a munkaviszonyban történő foglalkoztatásnak.

Ettől függetlenül, ha hivatalosan akar foglalkoztatni, még bejelenthetett volna, maximum az orvosi alkalmassági hiánya miatt egy figyelmeztetést, vagy bírságot kapott volna a munkaügyi hatóságtól, ha ellenőrizték volna.

Csupa "volna"...

Tehát a kettő között nem kell, hogy összefüggés legyen.

Szerintem nem is akart bejelenteni, mert írott szerződés nélkül is be kell a dolgozót (biztosítottat) jelenteni még a munkavégzés kezdete előtt. De az is lehet, hogy be akart, csak tart a szankcióktól és inkább felvállalta, hogy még nagyobb problémája lehet a "feketefoglalkoztatásból". Biztosan nem tudta, hogy melyik ujját harapja. :)

Az más lapra tartozik, hogy a szerződést mikor biztosítja.

"Az orvosi alkalmassagit még nem tudtam elintézni ."

Ez számomra kicsit értelmezhetetlen, mivel a munkáltatónak kell intézkednie afelől, hogy időben meglegyen, nem Neked.

2020. márc. 5. 05:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!