Kiderült hogy nem is vagyok bejelentve. Lehet hogy ez az oka? Bővebben lent.
Szóval néhány napja dolgozom az új munkahelyemen és kiderült hogy nem is jelentett be a főnököm.
Az orvosi alkalmassagit még nem tudtam elintézni . Előfordulhat hogy ezért nem jelentett meg be? Van összefüggés a kettő között ?
Köszi előre is a válaszokat!!!
Orvosi alkalmassági nélkül nem is szabadna, hogy alkalmazzon. Ez alapfeltétele a munkaviszonyban történő foglalkoztatásnak.
Ettől függetlenül, ha hivatalosan akar foglalkoztatni, még bejelenthetett volna, maximum az orvosi alkalmassági hiánya miatt egy figyelmeztetést, vagy bírságot kapott volna a munkaügyi hatóságtól, ha ellenőrizték volna.
Csupa "volna"...
Tehát a kettő között nem kell, hogy összefüggés legyen.
Szerintem nem is akart bejelenteni, mert írott szerződés nélkül is be kell a dolgozót (biztosítottat) jelenteni még a munkavégzés kezdete előtt. De az is lehet, hogy be akart, csak tart a szankcióktól és inkább felvállalta, hogy még nagyobb problémája lehet a "feketefoglalkoztatásból". Biztosan nem tudta, hogy melyik ujját harapja. :)
Az más lapra tartozik, hogy a szerződést mikor biztosítja.
"Az orvosi alkalmassagit még nem tudtam elintézni ."
Ez számomra kicsit értelmezhetetlen, mivel a munkáltatónak kell intézkednie afelől, hogy időben meglegyen, nem Neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!