Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mit csináljak ha kiderült,...

Poki88 kérdése:

Mit csináljak ha kiderült, hogy igazából nem is voltam bejelentve az előző munkahelyemen?

Figyelt kérdés

Nemrég léptem ki a munkahelyemről ahol 1 éves szerződésem volt. Mivel teljesen tapasztalatlan vagyok és ez volt akkor az első és egyetlen lehetőségem, így aláírtam egy papírt, ami mint kiderült nem volt valódi munkaszerződés. Tehát nem voltam bejelentve. Hétfőn kezdek egy új helyen, ahol mondták hogy vigyem majd be a kilépő és egyéb papírjaimat. Most akkor nem kell bevinnem semmit?

Tudom hogy én voltam a hülye és figyelmetlen, de nem igazán tudom hogy mit csináljak. Persze feljelenthetném őket, de nem látom értelmét. Én nem kapom vissza azt az évet. Tudtok valami tanácsot adni?

2016. febr. 23. 11:52
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

" így aláírtam egy papírt," - de akkor milyen papír volt, amit aláírtál?

És abból még van most is egy példány Nálad?

2016. febr. 23. 11:59
 2/6 anonim ***** válasza:
46%

Már hogyne kapnád vissza? Kötelezni fogják őket visszamenőlegesen az egy éved bejelentésére, és még egy kis büntit is kapnak. Neked meg igazolva lesz az egy éves munkaviszonyod.

Pont az ilyen felfogás miatt engedik meg ezt annyian maguknak, hogy "nem szólok senkinek, úgysincs értelme...".

2016. febr. 23. 13:00
 3/6 anonim ***** válasza:
91%

Súlyos gondok vannak itt a felfogásban.

Először is, mi az, hogy kiderült, hogy nem munkaszerződés? Ilyen nincs. Ilyen utólag nem derül ki. Ha tartalmazta a munkaszerződés kötelező elemeit, akkor az munkaszerződés.

Másodszor, a következtetés, miszerint nincs valódi munkaszerződés => nem voltál bejelentve, egy hülyeség. A munkaszerződés és a bejelentés 2 független dolog.

Harmadszor, bérpapírok? NAV rendszerében ellenőrzés, milyen adót és járulékokat vallanak be rólad? Ezek nem voltak meg? Azért 1 év alatt az ilyesmit észre kéne venni. (Amúgy simán lehet, hogy minden rendben van, hiszen továbbra sem értem, honnan derült ki számodra, hogy nem voltál bejelentve és a fizetésed bevallva.)

Negyedszer, ahogy az előző válaszoló írta: nem kell annyiban hagyni. Be kell őket jelenteni, ott van a kezedben a munkaszerződés, jobb esetben még bérpapírok is, esetleg fizetési bizonylatok, ami alapján kiderül, hogy nem kaptad meg az adót és a járulékokat, de be sem fizették a NAV-nak, tehát keresni fogják azt a pénzt.

Ha annyiban hagyod, akkor már bocs, de hülye vagy, mert itt nem csak arról van szó, hogy kicsit trükköztek, hanem azt a sok járulékot konkrétan ellopták tőled. Aztán a végén még a NAV nálad fog kopogtatni, hogy nem fizesd ki 1 évre visszamenőleg az eü. járulékot, szolgálati időbe nem számít, munkanélküliben nem számít, stb., stb.

2016. febr. 23. 18:02
 4/6 anonim ***** válasza:
58%
Nem mellesleg hogy a fenébe nem tűnt fel egy évig, hogy tb-d sincs?
2016. febr. 23. 18:57
 5/6 anonim ***** válasza:
36%
(#4: annak hogy kell feltűnnie? Én pl. 15 éve nem jártam orvosnál.)
2016. febr. 23. 19:20
 6/6 anonim ***** válasza:
65%
Úgy, hogy mész orvoshoz pl., munkahelyre minimum üzemorvosi alkalmasságit kell vinni meg tüdőszűrőt is sok helyen kérnek. Meg úgy mellékesne idővel a NAV is kiértesít, hisz nem fizette meg a kötelező havi TB összegét helyetted senki.
2016. febr. 23. 20:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!