Az Adó Tényleg lopás?
Elméletileg nem, mert ugye az általunk felhatalmazott kabint dönt arról, hogy mire használják fel, és tételesen elszámolnak minden forintról.
Elvileg...
Elméletileg nem, hiszen az adót olyan szolgáltatásokra és infrastruktúrára használják, amit mindenki használ.
Az más kérdés, hogy divat lopni belőle.
Köszönöm az értelmes válaszokat (kivéve a hármas) .
Végül is igazatok van. Én arra gondoltam, hogy mondjuk az ember megválasztaná mire költ, oké lenne alap mondjuk tűzoltók, rendőrök, stb, oktatás, de nagyon sok olyanra megy el aminek semmi értelme. Van most már reklámadó is, meg Cégautó-adó... Lassan már a szexért is adózni kell :D
58 adó van magyarországon. Ennek szerintem a negyede az ami tényleg szükséges a többi lehúzás, kidobott pénz ... Milyen jó lenne ha látnád, hogy az eddigi leadózott pénzedből miket építettek eddig, vagy mit tudtak fejleszteni.
Nem jobb érzés lenne, ha tudnád hogy azon az úton amin jársz a te pénzed is benne van? Mert így csak találgat az ember hogy hova is tűnt... valószínűleg valamelyik politikus esküvőjét finanszíroztad belőle, vagy a svájci téli kiruccanását
"Köszönöm az értelmes válaszokat (kivéve a hármas"
Mi a gond a hármassal? Bemutattam a logikád hibáját egy másik példán keresztül.
Én is szívesen mondanám azt, hogy szívesen adózok az egészségügyre, tűzoltóságra, oktatásra, utakra, de nem adózok stadionra, kisvasútra, focira.
Na igen, csak ez anarchiába torkollana.
Semmi gond a hármas válasszal.
Nagyon jó és ütős példát hozott fel, hiszen a cég (ez lenne a kérdező) is megkérdezhetné, hogy minek fizessen a dolgozónak (ez lenne az állam), ha nem szeretne, mert a fizetés a dolgozók részéről (állam részéről) "lopás". Ne a dolgozó (állam) döntse el, hogy mire akarja a cég (kérdező) költeni a pénzét (mondjuk nyereség része).
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!