Adókártya nélkül lehet munkát vállalni? Mennyi idő, amíg elkészítik?
Pár napja ellopták a pénztárcámat; benne volt a személyim, az adókártyám, a tb-m, a jogsim, a lakcímem könyvtári kártya.
Egyedül a diákom maradt meg ami kártya...
Új lakcímkártyát csináltattam. A személyit, a josgit és a tb-t már megigényeltem rögtön egy nappal azután, miután ellopták. (A rendőrségen is voltam persze, előtte. Jegyzőkönyvem van a lopásról. Azzal mentem be a kormányablakba.)
Ami kimaradt: az adókártya (mert az másik helyen van, azt nem tudtam a kormányablakba)
Szerintetek ugye nem baj, ha még nem igényeltem?
(Jelenleg nem dolgozom, most keresek állást, de ugye az álláshoz meg kell az adókártya ?? Ha előbb sikerülne egy munka, mielőtt elintéztetném a kártyát, akkor mit kell tenni? )
Mennyi idő, amíg elkészül egy adókártya?
+ diákhitel 2-t veszek fel az őszi félévre.. összekapcsolódik a kettő? Mármint a diákhitel felvételéhez meg kell majd adni az adókártya számot?
(azért nem igényeltem még adókártyát, mert az otp-be is be kellett mennem.. v_l_g sokszor... kártyát intézni, készpénzt intézni, majd megint bemenni.. meg az útlevelemért is haza kellett mennem, hogy egyáltalán tudjak az otp-ben készpénzhez jutni... )
Az adókártyát szerintetek mennyi idő alatt készítik el? Rögtön ott helyben, mint a lakcímet?
Ill ha van jegyzőkönyv a lopásról, akkor nem kerül pénzbe, ugye?
Az adókártyát nem helyben készítik el, hanem postán küldik el...
DE
Az adókártyán lévő adóazonosító jel az fix dolog, nem változik meg a kártyacserével. Tehát ha valahol meg kell adnod az adóazonosító jelet / adószámot, akkor korábbi adatok alapján is megteheted.
Tehát ami változik, az a személyi igazolvány száma, ami nem változik, az a TB és az adó.
Nem tudom, kinél hogy megy, de nekem állami cégnél, munkavállalásnál lefénymásolták az adókártyámat - szóval az nem biztos, hogy elegendő, ha megadja az adószámot, bár elsőre én is erre gondoltam.
Szóval kell az a kártya... NAV-hoz kell menni érte.
" Ami melót adókártya nélkül vállalhatsz, az olyan is (feketemunka,segédmunka, MLM-átverés)..."
Orbitális nagy hülyeség. Sógoromnak jó pár hónap és utánajárás volt, mire meglett az adókártyája, de a kutyát sem érdekelte, mert sz adóazonosító jele megvolt, kiküldte levélben, mindegyik munkahelye elfogadta...szóval a lőtéri kutyát nem érdekli, hogy van-e kártyád, ha a szám megvan...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!