Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Adókártya nélkül lehet munkát...

Adókártya nélkül lehet munkát vállalni? Mennyi idő, amíg elkészítik?

Figyelt kérdés

Pár napja ellopták a pénztárcámat; benne volt a személyim, az adókártyám, a tb-m, a jogsim, a lakcímem könyvtári kártya.

Egyedül a diákom maradt meg ami kártya...

Új lakcímkártyát csináltattam. A személyit, a josgit és a tb-t már megigényeltem rögtön egy nappal azután, miután ellopták. (A rendőrségen is voltam persze, előtte. Jegyzőkönyvem van a lopásról. Azzal mentem be a kormányablakba.)

Ami kimaradt: az adókártya (mert az másik helyen van, azt nem tudtam a kormányablakba)

Szerintetek ugye nem baj, ha még nem igényeltem?

(Jelenleg nem dolgozom, most keresek állást, de ugye az álláshoz meg kell az adókártya ?? Ha előbb sikerülne egy munka, mielőtt elintéztetném a kártyát, akkor mit kell tenni? )

Mennyi idő, amíg elkészül egy adókártya?

+ diákhitel 2-t veszek fel az őszi félévre.. összekapcsolódik a kettő? Mármint a diákhitel felvételéhez meg kell majd adni az adókártya számot?

2017. aug. 4. 00:53
 1/10 A kérdező kommentje:

(azért nem igényeltem még adókártyát, mert az otp-be is be kellett mennem.. v_l_g sokszor... kártyát intézni, készpénzt intézni, majd megint bemenni.. meg az útlevelemért is haza kellett mennem, hogy egyáltalán tudjak az otp-ben készpénzhez jutni... )

Az adókártyát szerintetek mennyi idő alatt készítik el? Rögtön ott helyben, mint a lakcímet?

Ill ha van jegyzőkönyv a lopásról, akkor nem kerül pénzbe, ugye?

2017. aug. 4. 00:55
 2/10 A kérdező kommentje:
Budapesten lakom. A passportom meg vidéken volt...
2017. aug. 4. 00:56
 3/10 anonim ***** válasza:

Az adókártyát nem helyben készítik el, hanem postán küldik el...

DE

Az adókártyán lévő adóazonosító jel az fix dolog, nem változik meg a kártyacserével. Tehát ha valahol meg kell adnod az adóazonosító jelet / adószámot, akkor korábbi adatok alapján is megteheted.

Tehát ami változik, az a személyi igazolvány száma, ami nem változik, az a TB és az adó.

2017. aug. 4. 01:01
 4/10 anonim ***** válasza:
0%
Ami melót adókártya nélkül vállalhatsz, az olyan is (feketemunka,segédmunka, MLM-átverés)...
2017. aug. 4. 02:27
 5/10 anonim ***** válasza:

Nem tudom, kinél hogy megy, de nekem állami cégnél, munkavállalásnál lefénymásolták az adókártyámat - szóval az nem biztos, hogy elegendő, ha megadja az adószámot, bár elsőre én is erre gondoltam.

Szóval kell az a kártya... NAV-hoz kell menni érte.

2017. aug. 4. 05:22
 6/10 anonim ***** válasza:

" Ami melót adókártya nélkül vállalhatsz, az olyan is (feketemunka,segédmunka, MLM-átverés)..."

Orbitális nagy hülyeség. Sógoromnak jó pár hónap és utánajárás volt, mire meglett az adókártyája, de a kutyát sem érdekelte, mert sz adóazonosító jele megvolt, kiküldte levélben, mindegyik munkahelye elfogadta...szóval a lőtéri kutyát nem érdekli, hogy van-e kártyád, ha a szám megvan...

2017. aug. 4. 07:13
 7/10 xswerdy ***** válasza:
általában elég, ha megadod az adóazonosítót. De ha új kártyát igényelsz, azt ugyan nem azonnal kapod, de rögtön kapsz egy igazolást, amivel ugyan úgy tudod igazolni az adóazonosítódat.
2017. aug. 4. 11:20
 8/10 anonim ***** válasza:
Nekem 2014-ben lopták el az adókártyám és a tb kártyám, azóta sincs új...ott az új e-személyi
2017. aug. 4. 15:14
 9/10 anonim ***** válasza:
#6 az lehet hogy nem fogják azonnal kérni, viszont ha évi 600 ezer forintnál nagyobb profitot könyvel el, számíthat rá, hogy bármikor érdeklődni fog nála vagy a munkaadójánál a NAV. És arra is, hogyha borul a bili, miszerint nincs adókártyája, a céget jól megbsszák, őt meg ki...
2017. aug. 4. 20:28
 10/10 anonim ***** válasza:
A kártya igénylésekor kapsz egy igazolást az adóazonosító jelről, amit használhat, amíg nincs kártya. Azt hiszem 30 nap az ügyintézési határidő, de ügyfélkapun keresztül is igényelhető.
2017. aug. 7. 10:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!