Meddig van mèg TB-m?
Sziasztok.
December 31.-vel a volt munkáltatóm elküldött, mert asszisztált reprudokción (inszeminació) vettem részt. Bejelentkeztem a munkaügyi központba, ami most február 22.-vel megszüntette a támogatást, ugyanis 45 napra adták meg, ami szombaton volt. Mivel nekünk most az első szempont az, hogy gyerekünk legyen, így kezdjük a lombikot, és így nem is keresek munkát. Viszont nem tudom, hogy a TB-m így még meddig érvényes? Természetesen saját magam után akarom fizetni, de holnap kell menjünk a Kaáliba, és elég kellemetlen lenne, ha nem lenne TB-m. Előre is köszönöm a válaszokat!

Jól értem, hogy 45 napig álláskeresésit kaptál, ami február 22-én járt le? Ezután 45 napig még egészségügyi ellátásra jogosult vagy, majd csak a 46. naptól kell fizetni.
Az egyes válaszoló valszeg átsiklott az álláskeresési felett.

Ha január 09-ével igényelted az ellátást, és 45 napra jogosult voltál, akkor február 23-ig jár az álláskeresési járadék.
Az álláskeresési járadék folyósításának megfelelő időtartamra nem kell fizetned magad után külön járulékot, de maximum 45 napig, mivel a járadék folyósítás ideje tb. szempontjából biztosítottságot keletkeztet.
Tehát ha 45 napra járt és kaptad is, akkor a járadék megszűnését követő 45 napig nem kell fizetned semmit (tehát április 08-ig), majd a 46. naptól, ha addig nem válsz biztosítottá (például munkaviszony által).
Remélem, jól számoltam ki a 45 napot... :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!