Ez probléma a családi adókedvezmény igénybevételénél?
2019 márciusában (vagy májusában) adtam le a nyilatkozatot, 1 főre, nem vettem igénybe a havi kifizetést, egy összegben szerettem volna.
Az egyik bérszámfejtő hölgy ma mondta nekem, hogy a nyilatkozatom nincs náluk, szóval most ez nem tudom mit jelent.
Megkaptam a személyi jövedelemadó bevalláshoz az összesített igazolást. Itt fel van tüntetve egy olyan, hogy:
"Az adóelőleg megállapításánál figyelembe vett családi kedvezmény összege: 66 670"
Akkor most nem úszott el az igénybevett összeg, igaz?
Ha adsz le kitöltött nyilatkozatot a munkáltatónak, az azt jelenti, hogy év közben kéred a benne foglaltaknak megfelelően a családi kedvezmény érvényesítését a béred számfejtésekor.
A kiadott igazolást alapján 1 havinak megfelelő összeget 1 gyermek után "megkaptad" attól függetlenül, hogy a cég elhagyta a nyilatkozatod vagy sem.
Ha nem akarsz év közben érvényesíteni családi kedvezményt, hanem az év végi adóbevallásban visszamenőleg szeretnél élni a lehetőséggel, akkor nem kell leadni semmiféle nyilatkozatot a munkáltatónak. Üresen sem, kitöltve meg pláne nem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!