Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » 4 gyerekes adókedvezmény...

4 gyerekes adókedvezmény plusz családi adókedvezmény összevonható e?

Figyelt kérdés

Jelenleg gyeden vagyok.5 eltartott van. Tavaly 2 gyerekre kértem kedvezményt és a 15% adó és a 10% nyugdíjlevonásra érvényesítettem. Úgy tájékoztattak, hogy vmennyi nyugdíjat vontak.... 133000 a bruttó gyedem.

Idén kérhetem úgy, hogy a 4 gyerekes kedvezményt kérem a adólevonáshoz és 1 gyerek után járó kedvezményt a nyugdíjlevonásra? vagy kérjem a családi kedvezményt 2 gyerekre és az fedezi mindkettőt?

2020. jan. 23. 16:01
 1/4 anonim ***** válasza:
57%
Összevonható. Először a négy+ gyerek miatt lemegy nullára az szja-d, makd a csjk-ból a járulékokat is szinte ki lehet nullázni. Nyártól meg teljesen.
2020. jan. 23. 18:22
 2/4 anonim ***** válasza:
79%
A gyerekek után járó adókedvezmény és a családi adókedvezmény ugyanaz. Vagy csak én nem értem a kérdést?
2020. jan. 23. 21:17
 3/4 anonim ***** válasza:
57%
Idéntől van egy új adóalap kedvezmény, mégpedig a négy vagy több gyermeket nevelő anyáknak. És ezt lehet kombinálni a családi adóalap kedvezménnyel.
2020. jan. 23. 23:00
 4/4 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat és a megerősítést!!
2020. jan. 24. 09:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!