Családi adókedvezmény,3gyerek. Az én bruttó bérem 195ezer, páromé 240 ezer. Mennyit tudunk érvényesíteni közösen a 3gyerekre?
Ma voltam bent a cégnél, jelenleg cseden vagyok a kicsivel.
Azt mondta a HR-es,hogy havonta max.20 ezer ft.koruli adókedvezményt fogok kapni a 3gyerekre.Tenyleg ennyi lenne?Azt hittem ennél többet. A párom pedig 31500ft-ot,azt mondta a könyvelője. Akkor sehogy nem tudjuk a maximális összeget igénybe venni a 3gyerekre,99ezer ft/hó?Majdnem a felét "bent hagyjuk"?
Köszönöm!
Ezaz,hogy azt mondták ez a max,amit közösen ebből a fizubol kaphatunk😕 De nem tudom hova,kihez fordulhatnék,(mivel a munkahelyem csinálja) hogy számolja már át, vagy nézze át, mert én keveslem.
Mindenképp megyek vissza dolgozni a gyerkőc kb másfél-2éves kora között, így tervezem.131 ezer ft-ot kaptam kézhez most,a 195 bruttóból,amiben elvileg benne van a 3gyerekre az adokedvezmeny is...jól számolták?
Havonta kértem a családi adókedvezményt,év közben módosítva is lett,mert a magzat 91.napjától jár.De keveslem ezt a nettó 131 ezret adókedvezménnyel.
Meg most amit mondtak,a havi 20ezret a 3gyerekre...
Mert kevés is. Két opció van:
1) vagy rosszul töltötted ki a nyilatkozatot, vagy
2) a jól kitöltött nyilatkozat ellenére a bérszámfejtő kolléga nem jól számfejtette a béredet.
Én is kevesellném a nettódat, mivel a 195 ezernek a kedvezmények nélküli nettója is 130 körül van, szóval olyan mintha egyáltalán nem lenne kedvezményed.
Köszönöm.
Nem egyedül töltöttem akkor ki,hanem az akkori HR-sel,pont azért,mert én nemtudom pontosan mennyit vehettem/vehetek igénybe.
A mostanit még ki sem töltöttem, azt ma adták ide,pentekig kell leadnom,de fogalmam nincs most már milyen összeget írjak bele.
Hülye a béresetek.
195 bruttóból 62.400-t tudsz érvényesíteni havonta. Ketten simán tudjátok az egészet.
Nemtudom hogy megcsinálhatom e mással,vagy csak a cég csinálhatja nekem?
Pentekig kene leadnom kitöltve a papírt.Csak nem tudom mi van,ha mégsem adom le addig.1nap alatt könyvelőt se találok.Meg eleve 30án kuldik a tavalyi berjegyzeket,amibe elvileg ott lesz mennyi adokedvezmeny lett igénybe véve. Addig nem is tudom hogy mennyit tudok visszaigényelni, mivel nem mondták meg,annyi volt a válasz, hogy azon rajta lesz.
Vsak épp előbb kéne beadnom a papirt,minthogy megkapjam a tavalyit,amirol tudni fogom az összeget..nem is értem ezt az egeszet hogy gondolják
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!