Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Mekkora büntetésre számíthatok?

Mekkora büntetésre számíthatok?

Figyelt kérdés

Két éve megszűnt a hallgatói jogviszonyom, és nem jelentkeztem be, hogy magamnak akarom fizetni a TB-t (nem tudtam róla, hogy ezt kell csinálni, ez most ért engem villámcsapásként, és félek hogy mennyit kell fizetnem)

Ha hétfőn elmegyek kitölteni ezt az adatlapot gondolom kiderül, hogy két éve nem fizetem, igaz? Mert az adatlapon ki kell tölteni, hogy mikortól kell fizetnem, és ott a két évvel ezelőtti dátumot kell megadnom gondolom.

Visszamenőleg kb 180 000 lesz a TB, erre mennyi kamat, meg késedelmes bejelentés miatti büntetés jön rá?

Két évig nem találtam munkát, nem vagyok bejelentve munkanélküliként sem, és orvosnál sem voltam.

Kérvényezhetek egyből részletfizetést az elmaradt összegre? Van erre formanyomtatvány?

Ha valaki került ilyen helyzetbe, le tudná írni mi történt, hogyan sikerült elintéznie?

2019. dec. 14. 23:31
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy is nagyon életszerű, hogy valaki nulla forint jövedelemmel fenntart egy lakást és saját magát...
2020. febr. 9. 08:53
 22/29 A kérdező kommentje:

Nem kértem fizetésmentességet. Viszont nem szeretném, ha egymásnak ugranátok, biztos vagyok benne, hogy segítő szándékkal tanácsolta az 1 év mentességet, és nem azért, hogy másoknak keresztbe tegyen ezzel.

Köszönöm a válaszokat egyébként, számomra hasznosak voltak :)

2020. febr. 9. 10:18
 23/29 anonim ***** válasza:
0%

"Nagyon okos. Kár, hogy 1 pillanat alatt utána tudnak nézni az 1 lakcímen élőknek."

Neked is csak gratulálni tudok. :)

Az azonos lakcím nem egyenlő azzal, hogy egy háztartásban élnek.

Ha a rászorultság feltételeit megnézed, nem azt írja, hogy mindenkinél van vagyonfeltárás, akik azonos címen élnek, hanem az egy háztartásban élők jövedelmi és vagyoni helyzetét nézik. Ez nem "kiskapu", hanem az élet.

Egy felnőtt embert nem köteles a szülője eltartani, ha saját maga eltartására képes. Akinek nem hiányzik a "feje", az képes eltartani magát, ha akarja. Kis túlzás volt ebben csak azért, hogy érzékeltessem miről van szó.

Attól, hogy nem teszem ki a felnőtt gyerekem a lakásomból/házamból és ugyanaz a lakcíme, mint nekem, még nem biztos, hogy egyébként közös az életünk.

Egy kiskorú nyilván nem ez a kategória...

Tehát igenis életszerű, hogy egy háztartásban csak ő maga van, és mivel nincs mondjuk munkája, ezért rászorultnak minősül, adott esetben az édesanyja elétesz egy tál ételt.

Aki BMW-vel jár, annak a gyereke nem munkaviszonyos, hanem már cége van, és nem szorul arra, hogy fizesse ezt a fajta járulékot.

2020. febr. 10. 05:36
 24/29 anonim ***** válasza:
71%

Komolyan nem hiszem el, hogy ennyire korlátolt vagy.

[link]

Egyértelműen ott van, hogy kiket kell feltüntetni az adatlapon, akiknek a jövedelmét is be kell írni és ez alapján fogják kiszámolni a per főt. De feladom. Mindenki hazudjon, amit akar ilyen esetben. Tagadja le a családját, a jövedelmét. Aztán persze ne csodálkozzon, ha kimennek környezettanulmányra.

Megsúgom, ismerőséknél már azzal, hogy 1 hűtő volt összesen az összes ott lakónak, már megbukott a dolog.

2020. febr. 10. 07:09
 25/29 anonim ***** válasza:
58%

Tudom, nem pont emiatt téma, de például nálunk az egyetemen a szociális juttatásokhoz az 1 háztartásban élőket úgy nézik, hogy eleve ki kell kérni a járási hivataltól az 1 lakcímen élők nevét. Ezek után természetesen a jövedelmüket is beleszámítják a bevételbe. Tapasztalat.

Öneltartóra például ez vonatkozik: nem lehet öneltartó az, akinek a kiadásai meghaladják a bevételeit.

Jelen esetben ez azt gondolom nem kérdés.

Mindenképp az a legjobb, ha mielőbb munkát találsz, mert az elmaradást is behajtják és sajnos folyamatosan keletkezik újabb fizetnivaló, jelenleg 7710 Ft havonta.

2020. febr. 10. 07:20
 26/29 anonim ***** válasza:
0%

"Megsúgom, ismerőséknél már azzal, hogy 1 hűtő volt összesen az összes ott lakónak, már megbukott a dolog."

Tessék?!?! Itt nem kell hűtőszekrényt feltüntetni. Szociális segélyhez lehet, de ehhez nem.

A gyakorlat nem mindig azt tükrözi, amit Te állítasz.

Család, háztartás, közös háztartás, külön háztartás...

Gondolj bele: Nem tudhatsz róla biztosan, hogy hányan vannak még bejelentkezve a lakcímedre, és ha ellenőrzik, nem látják a kérelmen a másik 4 közeli hozzátartozót.

Én nem szabályellenességre buzdítom a kérdezőt, hanem az életszerűséget nézem, és bizony egy 34 éves embernél, aki egy lakcímen van bejelentve az apjával (egy rossz kapcsolatban még azt sem tudhatod biztosan, hogy azonos a lakcímetek, vagy sem), de két szót nem szólnak egymáshoz, csak elviselik a másikat, ott nem tudsz vagyoni és egyéb adatokat feltüntetni és valójában nem is tartoztok egy háztartásba.

Emberünk pedig időnként alkalmi munkákat vállal, hogy fenntartsa magát...

Szóval hagyjuk. Nagyon sok iskolát elhagyott fiatalnak állapították meg ilyen módon a rászorultságát, ezt nyugodtan hidd el nekem. Nem véletlenül ajánlottam a lehetőséget.

2020. febr. 13. 05:21
 27/29 A kérdező kommentje:
Nem tudom figyelitek-e még a kérdést. Kb, két hete jött meg a határozat mennyi elmaradásom van (182 000), küldtem levelet a NAVnak az automatikus részletfizetési kérelemmel 12 hónapra, de csak 3 csekket kaptam, semmilyen kísérőszöveg nem volt mellette. Ez most azt jelenti hogy csak 3 részletben engedélyezik a fizetést, vagy csak később küldenek még csekkeket?
2020. nov. 4. 12:28
 28/29 anonim ***** válasza:
100%
Azért küldtek hármat szerintem, mert ennyi hónap van hátra az évből. Majd később küldik a többit.
2020. nov. 4. 13:16
 29/29 A kérdező kommentje:
Ma megkaptam a határozatot a 12 csekkel. A másik három valószínűleg a normál tb lesz, nem az elmaradás.
2020. nov. 5. 14:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!