Mekkora büntetésre számíthatok?
Két éve megszűnt a hallgatói jogviszonyom, és nem jelentkeztem be, hogy magamnak akarom fizetni a TB-t (nem tudtam róla, hogy ezt kell csinálni, ez most ért engem villámcsapásként, és félek hogy mennyit kell fizetnem)
Ha hétfőn elmegyek kitölteni ezt az adatlapot gondolom kiderül, hogy két éve nem fizetem, igaz? Mert az adatlapon ki kell tölteni, hogy mikortól kell fizetnem, és ott a két évvel ezelőtti dátumot kell megadnom gondolom.
Visszamenőleg kb 180 000 lesz a TB, erre mennyi kamat, meg késedelmes bejelentés miatti büntetés jön rá?
Két évig nem találtam munkát, nem vagyok bejelentve munkanélküliként sem, és orvosnál sem voltam.
Kérvényezhetek egyből részletfizetést az elmaradt összegre? Van erre formanyomtatvány?
Ha valaki került ilyen helyzetbe, le tudná írni mi történt, hogyan sikerült elintéznie?
Akkor nagy valószínűséggel a 2020-ra vonatkozó fizetési határozatot kaptad meg 13 db csekkel együtt.
2020. évben 7.500,- Ft a havi fizetnivaló, ha teljes hónapban fennáll a fizetési kötelezettséged.
Ezt tudtad volna elkerülni azzal, ha kérvényezed a rászorultságod megállapítását.
Nem tudom, hogy mi áll a levélben, amit küldtek, de ha egy már elmúlt időszakra jelentkeztél be utólag fizetésre, akkor arról is kell, hogy kapján külön határozatot. Tulajdonképpen minden adóévről külön, amikor fizetned kell. Abban havi szinten lebontják, hogy mennyi (lett volna) a fizetnivalód aszerint, ahogy bejelentkeztél rá.
NAV Adóalany-nyilvántartási osztályán érdeklődj, hogy várható-e még irat ezzel kapcsolatban, és ha igen, akkor mikor. Vagy ügyfélszolgálaton személyesen.
Nem nagyon tudok segíteni, mert nem látom, hogy mit nyújtottál be, mikor, és milyen levelet kaptál tőlük. Így nehezen áll össze a kép, csak tippelgetni tudok. :)
Eddig csak a T1011-es adatlapot küldtem be. Eddig mást nem kaptam, csak a tegnapelőtti 13 csekket. Nem volt rajta más, csak hogy 2017 dec 16- és 2020 dec 31 közötti időszakra küldenek 13 csekket, a fizetési határidőket a 2020-as évi csekkekre, valamint egy táblázat szerepelt benne, hogy 2014-től hogy alakultak a befizetendő összegek.
(2020-ban 7710 forint havonta) Semmi más. De jövőhéten bemegyek inkább, hogy mi a szösz van.
Ja igen, 2020-ban 7.710,- a fizetendő. Bocsi.
A táblázat alapján ki tudod Te is számolni, csak akarni kell. Viszont, ha nem vagy biztos magadban, akkor ügyfélkapun már előírták a kötelezettségeket, ott meg tudod nézni az adó(folyó)számládon.
13 db csekket pedig azért küldenek, mert ennyi jár egy évben maximum adónemenként. Ha még kell, akkor azt külön jelezned kell nekik.
"4-en élnek 1 háztartásban"
Akkor éljen egyedül egy háztartásban. :)
Nagyon okos. Kár, hogy 1 pillanat alatt utána tudnak nézni az 1 lakcímen élőknek.
Komolyan mondom, a hányinger kerülget, amikor bizonyos emberek mindenhol a kiskaput keresik, más meg próbál tisztességes lenni. Pontosan ezért van az, hogy egyesek képesek BMW-vel menni a segélyért, más meg 100 Ft miatt lemarad 1-1 támogatásról, miközben valódi rászoruló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!