Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Ilyen esetben mi a helyzet a...

Ilyen esetben mi a helyzet a családi adókedvezménnyel?

Figyelt kérdés
Én egyetemen tanulok, és az egyik testvérem is, a másik viszont még középiskolában. Így utánam nem jár családi pótlék de adókedvezménynél beleszámítok ag eltartottak számába. Ha jól tudom diákmunka esetében akkor nem fogok már eltartottnak minősülni, ha 3 hónapon át magasabb a fizetésem a minimálbérnél. De mi van az KATA-s egyéni vállalkozóval? Netpincéres futáron gondolkozok konkrétan, abban az esetben hogyan működne ez? Azonnal kikerülnék az eltartottak közül ha egyéni vallalkozó lennék, vagy ott is három hónap múlva?
2019. okt. 14. 20:43
 1/1 anonim ***** válasza:

KATA-s egyéni vállalkozóként - még nappali tagozatos egyetem mellett is - havi 25 ezer ft adót kellene fizetned. Kiszámoltad, megérné? Tudnád egyetem mellett csinálni?

Az adózás részét viszont a NAV ügyfélszolgálatán kérdezd meg, ne a Gyakorin, mert egy téves válasz esetén sok tartozásod összegyűlhet vagy elbukhatjátok az adókedvezményt. Még rosszabb, ha kapjátok, de nem jár - mert akkor meg vissza kell fizetni - szóval NAV.

2019. okt. 15. 10:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!