Kata utalás téves adószámmal?
Sajnos a legutóbbi KATA utalásom alkalmával vettem észre, hogy a régi adószámom volt elmentve a banki űrlapon. A számsor ugyanaz mint a mostani, az utolsó 2 számjegy változott azóta. Nagyjából 6 alkalommal utaltam úgy, hogy a közleményben a rossz szám volt. Így is be tudnak azonosítani név alapján?Mert azt is szoktam írni. Vagy ilyenkor mi a teendő?
Köszönöm!
"Vagy ilyenkor mi a teendő?"
Ilyenkor az a teendő, hogy ha van ügyfélkapu regisztrációd, akkor belépsz és megnézed az adó folyószámládat, hogy azon van-e tartozás.
Ha van, akkor irány a NAV területileg illetékes irodája.
Ha nincs tartozás, akkor valószínűleg minden oké.
Ha valamiért nem tudod megnézni, akkor szintén NAV vagy ha van könyvelőd, akkor vele nézzétek meg.
Köszönöm szépen a gyors segítséget!
Holnap mindenképp megkérdeztem volna a könyvelőt, vagy utána jártam volna a dolgoknak, de hirtelen megijedtem.
De már megnyugodtam, az alapján amit írtál, már meg is néztem ügyfélkapu keresztül és minden rendben van szerencsére. Örök hálám! 😊
Tudod, nekem itt mindig elhúzzák a válaszomat, amikor azt írom, hogy KATA-s utalásnál a nevet is mellé szoktam írni: "minek az", "felesleges", "az adószámból úgyis tudják", stb.
Most Te vagy az élő példa rá, hogy mégsem hüleség: lám-lám, ilyen apróság, és nem 300 ezer ft tartozásod van a NAV-nál, hanem 0 ft, azaz rendben van a számlád.
Örülök, hogy segíthettem (tulajdonképpen ezért jövök fel a gyakorira :-) ) és köszi a visszajelzést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!