Honnan tudja meg a Nav, hogy kiadtam albérletbe a lakásomat, ha nincs bérleti szerződés? Egy barátomnak adtam ki akihez ha kimegy a nav nem fogja azt mondani hogy albérletben van, ettől függetlenül rá tudnak jönni?
Gondolj bele, ilyen hülyeségen megbuksz,aztán ránt magával az egész, megnézik, hogy miből van számítógéped, telefonod, bármid! Ha lefoglalják és van rajta lopott (letöltött) adat, megy is a feljelentés!
Megéri? K rvára nem! Ma már nem lehet trükközni ezzel... az a gond, ha életvitelszerűen ott él, akkor az lebukás veszély. Ha meg tudja magát húzni, kussol, nem mutatkozik a lakók előtt, nem zajong és minden hónapban más összeget fizet, akkor talán - talán - nem köp be senki és megúszhatjátok!
700 ezer forint tartozásnál vagyonfeltárás van, ha kérvényt nyújtasz be akár részletfizetésre, akár mérséklésre, akár halasztásra.
Az elengedés a ritkább, mert ahhoz az kell, hogy a tartozás megfizetése a megélhetésedet veszélyeztesse. Még sokszor ez sem elég, hiszen azt is vizsgálják, hogy mikor keletkezett a tartozás, abban az időpontban megfizethető volt-e részedről (például volt munkahelyed stb.), és nem érdekes, hogy a jelen pillanatban már nem tudnád megfizetni, stb.
"Honnan tudja meg a Nav, hogy kiadtam albérletbe a lakásomat, ha nincs bérleti szerződés?"
Sehonnan. Ha valami jóakaró bejelentést tesz, nehéz bizonyítani a bérleti jogviszonyt, ha mindketten azt nyilatkozzátok, hogy szívességi lakáshasználatról van csak szó. Mégis mit kezd ezzel a NAV? Tud kezdeni vele bármit is? Nem. Te ezt állítod, Ő azt. A bizonyítási teher ilyen esetben valószínűleg az adóhatóságnál van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!