Kezdőoldal » Utazás » Szállások » Szép kártya +10%?

Szép kártya +10%?

Figyelt kérdés
Sziasztok, a kérdésem az lenne, hogy mennyire általános az, hogy szép kártyás fizetés esetén a szállásadók, +%-ot számolnak fel? Ha így van, akkor azt gondolom fel kell tüntetniük az áraknál. Szoba foglalásnál közölt árra utólag rárakott 10% kicsit inkorrekt. Járt már valaki így?
2019. júl. 1. 19:52
 1/7 anonim ***** válasza:
Nem lehet így eljárni.
2019. júl. 1. 21:42
 2/7 anonim ***** válasza:
Ez szerződésellenes, a SZÉP kártyát kibocsátó szervezet és a kereskedő közötti sztenderd szerződések tiltják a differenciált árazást. Ráadásul fogyasztóvédelmi szempontból is kifogásolható gyakorlat a rejtett költség alkalmazása. Ha szépen dokumentáljàtok az esetet, alaposan meg tudjátok szorongatni a szállásadó tökeit.
2019. júl. 2. 05:12
 3/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Én azért rühellem nagyon a szépkártyát utazásra felhasználni mert eleve túlárazottak ezek a lehetőségek!!! Fogja a magyar szállásadó magát és annyit kér amennyit nem szégyell.

Legutóbb voltunk egy balatoni 3 csillagos hotelbe amit egy német oldalon foglaltunk le. Nos ez a német oldalon keresztül 20 euórval olcsóbb volt nekünk félpanzióval per nap mint amennyiért a szomszéd szobábabn lakó pár kivette egy magyar oldalon keresztül és szépkártyával fizette.

2019. júl. 2. 12:04
 4/7 A kérdező kommentje:

#3 megértelek, de valahogy el kell költeni a szép kártyán lévő összeget.

Nem találom jogosnak a + %-ot, mert neki levonások, költségei vannak ezzel. Akkor ne fogadjon el csak készpénzt, vagy előre mondja meg hogy Ő ezért ( bár jogtalanul) felszámol + %-ot, és ne utólag állítsa az embert ilyen tények elé. Persze mondhattam volna, hogy nem fizetem ki. Főleg sz@rul esik, hogy "ismerős az illető, már nem először szálltunk ott meg. De ezek után többet nem fogunk...

2019. júl. 2. 13:09
 5/7 anonim ***** válasza:

megértelek és ezért tartom lehzásnak az egész szépkártyát. Mi is kapunk és nagyon sokat kellett hezitálnom melyik opciót válasszam. Nehéz szívvel böktem a melegétkeztetésre, mert ők is tolvaj gazemberek.

De cserébe külföldre utazunk sokkal olcsbban mintha itthon költenénk el a pénzünket! :)

2019. júl. 2. 13:16
 6/7 A kérdező kommentje:
Itt sajnos nem volt más opció, mint a szép kártya 3 alszámláját választani :( ha lett volna, nem ezt választom.
2019. júl. 2. 13:34
 7/7 anonim ***** válasza:
mi a thomascook.de n szoktunk magyar szállást keresni ha nincs jobb ötletünk mint idehaza pancsikoljunk.
2019. júl. 2. 13:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!