Szállodába ugye nem szokás törölközőt vinni? És hogy van a reggeli ébresztés kérése?
Illetve reggeli kávét lent, a közös helyiségben lehet szerezni?
(Nagyon korán kell majd kelnem)
Ugyanígy a reggeli kérése hogy működik?
Van egy kis büfé részük és ott meg lehet venni?
Elnézést a buta kérdésekért. Nem szoktam ilyen helyekre járni. Most meg a munkahely lefoglalta, szóval kb azt se tudom hova megyek.
Egy 1 csillagos hostelbe torolkozot is kell vinni, 3 csillagos vagy afelettibe biztosan nem kell.
Reggeli ebresztot a recepcio biztosit, ha egyaltalan van recepcio - bar mondjuk nem ertem, miert kell neked az ebreszto, amikor 100% hogy van nalad telefon, amiben van ebresztoora. Ha kotelezo ebresztore gondoltal, akkor olyan nincs, nem uttorotaborba mesz...
Reggeli kavet a barban/etteremben tudsz kerni, ha van ilyenje a szallodanak.
Reggelit elore kell altalaban kerni, es kulon fizetni kell erte, de a szobafoglalaskor is lehet jelezni (mi lenne ha elolvasnad mit kuldott a munkaltatod...?)
Minden a szállodától függ. Ahogy írták, a jobb szállodákban adnak törölközőt. Ébresztés akkor kérhető, ha van éjjel-nappali recepció. Én is inkább a mobiltelefont használnám, egyszer kellett volna ébresztés hajnali fél ötkor, persze elfelejtették. Még szerencse, hogy az egyik korán kelős útitársunk felébredt (akkor még nem nagyon voltak ilyen telefonok).
A reggeli fix időintervallumban van, általában fél héttől, de ez is szállodafüggő. Korábban nem fogsz kapni, mert még nincs benn személyzet, aki kiszolgáljon. A legtöbb helyen kávéautomata van, szóval kávét tudsz inni, ha be lesz kapcsolva. Az idő alatt, míg itt a válaszokat böngészed, megnézhetnéd a hotel honlapját...
Bejelentkezéskor a recepción tájékoztatnak, hogy hol az étterem, mettől meddig van a reggeli és vacsora. Ott meg tudod kérdezni, hogy milyen étkezés jár a szobához, esetleg félpanziót foglalt a munkahelyed, akkor vacsorát is kapsz. Ha külön kell reggelit rendelni, az elég drága, 2000 felett. Törölközőt vihetsz ha akarsz, akkor nem ér meglepetés.
Ébreszd magad telefonnal, az a biztos.
"Annyival kiegészíteném, hogy színvonalasabb szállodákban van a szobában kávéfőző (kapszulás) vagy nescafé"
Ez inkább a legalja szállodákra jellemző. :)
"Ébreszd magad telefonnal, az a biztos."
En telos ebreszto mellett mindig kerek ebresztest, nem akarnam lekesni a repulest, mert tonkrement/lemerult a telom. :)
Adnak törölközőt.
A recepción kérheted hogy reggel az adott időpontban hívják fel a szoba telefonját.
Reggeli az általában jár a szobához. Ha nem, akkor kérheted hogy extra pénzért csatlakozzál a reggelizőkhöz. De reggelit meg ébresztést meg minden ilyen dolgot a recepción meg tudsz kérdezni, azért van!
Általában ilyen "svédasztal" szerűség van, ki van téve kenyér, müzli, felvágott, rántotta stb, te meg veszel magadnak...
Biztos, ami biztos, én vinnék magammal törülközőt, aztán ha jár a szobához, akkor maximum nem használod a sajátodat. De igaz, általában adnak.
Mondjuk van olyan ismerősöm, aki soha nem használja, mert "mi van, ha ki sem mosták", és mindenhova a sajátjait viszi.
A reggelinél pedig mindent leírtak előttem, de szerintem ha rákeresel a szállásra, ott fel van tüntetve, hogy jár-e a szobához.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!