Reggeli készülődés, ébresztés, hogy csináljam (többi lent)?
Het 3 napot dolgozom, 2-szer 8-tól, egyszer 10 től, kisfiam családi napközibe jàr, nehéz kiszámolni, mikor ébresszem, magától fél 9-ig is aludna. Hajnalban átjön az ágyunkba, mégszopizik, ha visszaalszik, nem tudom visszatenni az ágyába vagy otthagyni, mert felébred és nyűgös. Gyakorlatilag ha én fel akarok kelni, hogy kezdjek készülni, ő is felébred, ha ez neki korán van, sokáig nyöszörög, ölben kell fogni.
Reggelizni nem nagyon szokott, a szopi elég neki, őt felöltöztetni stb max összesen 5 perc lenne, de én szoktam reggelizni is, amit elkészítek este de az is idő míg megeszem.
Férjem 5 után elmegy, már nem tud segíteni. Eddig egyszer majdnem elkéstem, amúgy meg mindig vagy hamarabb indulunk, mert ha már ébren van, inkább menne, vagy el kell kezdeni otthon játszani, olvasni, aztán meg 10-20 perc múlva nehéz abbahagyni ha menni kell.
Mindezt bonyolítja, hogy nem mindennap, amikor nem, akkor meg hagyom aludni, vagy ébresszem mindennap, mintha 8 ra mennénk?
Ötletek?
Nálunk két gyerekkel elég katasztrófa volt a reggeli készülődés. Végül az segített, hogy csináltam egy videót ami a gyerekeket végigvezeti a reggeli készülődés folyamatán, játékos formában.
El kell indítani tévén/laptopon/tableten/stb, nekik meg követni kell az ott látottakat. A jutalom az, hogyha időben végeznek, marad idő játékra is.
Youtubera is feltettem, megtalálod ha beírod, hogy "morning madness troubleshooter"
vagy a link:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!