Ez vadkempingezésnek számít? Büntetne érte a rendőr?
Tegyük fel, hogy elmegyünk nyaralni a Balatonra.
Viszont nem szállodában/apartmanban szeretnénk aludni, hanem az autóban (hátul, lehajtott ülésekkel kényelmesen elférnénk), hogy így is spóroljunk a nyaraláson (fiatal pár vagyunk).
Csendes környéken parkolnánk, ahol senkit sem zavarnánk, vagy nem történne baj, viszont minden éjszaka más utcában / más faluban parkolnánk le éjszakára.
A rendőr ezért megbüntethet? Ha igen, miért? Vagy hogyan lehet ezt kivédeni, milyen kiskapu létezik?
Köszi előre is!
És mivel magyaráztad ki?
Illetve hogy lehetne ezt az egészet törvényesen kivitelezni? Nem birom felfogni egyébként, hogy ez miért törvényellenes, illetve miért sért másokat...
Napközben strandon fürödnénk, a zuhanyzóban, éjszaka pedig el lehet menni nyilvános wc-re (benzinkút)
Egyszer aludtam így a Balaton-parton pár éve, egy hosszú szabadstrand egyik parkolójában. Sötétedés körül gyakorlatilag mindenki eltűnt a környékről. Elég kényelmetlen volt, és hamar világosodott, úgyhogy nem aludtam túl sokat. Ez valamikor június végén volt.
Egy haverom viszont megcsinálta úgy a kocsiját, hogy a két hátsó ülést kiszedve franciaággyá alakítható a belseje, teljesen el lehet függönyözni, úgy, hogy kívülről be se lehet látni. Egyszer-kétszer már végigjárták így a Balkánt.
"Nem birom felfogni egyébként, hogy ez miért törvényellenes"
Mitől lenne az?? Őszintén kíváncs vagyok ,hogy milyen jogszabály tiltja,hogy hullafáradtan félreállva az autómban aludjak??
"Igen, megbüntethet."
A paragrafust kérném szépen idézni vagy linkelni ami alapján a büntetés kiszabásra kerül.
Nem büntethet szerintem, de keressetek egy mellékutcát és ott legyetek. A hátsó ablakokat érdemes besötétíteni..
Vadkempingezésnek semmi esetre sem számít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!