Németországi lakcím és tb kijeletkezésböl lehet probléma késöbbi odautazás során?
Figyelt kérdés
Tavaly nyáron Németbe dolgoztam bejelentve.Volt tb kártyám és bejelentett lakcímem.Ám egy apró csavar miatt haza kellett jönnöm és nem jelentkeztem ki és nem mondtam le a tb t.A munkáltatóm kijelentett és megszüntettem a bankszámlám.Idén nyáron mennék németbe egyik ismerősömhöz lehet gond ebböl pl ha megállít a rendőr és lekéri az adataim pl?2016. máj. 20. 18:53
1/2 anonim válasza:
MEgállítani emiatt nem fognak, de ha a tb-töl nem jelentkeztél ki, akkor továbbra is köteles vagy fizetni a járulékot, és ha nem teszed, egyszercsak meg fognak keresni (MO-on is megtalálnak!) és fizetheted az elmaradt összeget meg a kamatokat. Szóval a te érdeked lenne minél elöbb lemondani.
2/2 anonim válasza:
Az szivas, a tb-t ki kellett volna jelenteni, vagy, ha magyarba volt tb-t, akkor azt bejelenteni nekik. Ha egyiket se tetted, akkor befogjak hajtani az elmaradast. A kijelentkezes is gond mostmar, a latszat bejelntesek utan birsagot szabhatnak ki, ergo, ha be van jelentve valaki, de nem el ott. Es akkor ott van meg a radioado, ha fizetned kellett, azt is potolni kell. Szoval....igen, lehet gond belole.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!